• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Domaći kajmak iz aparata od 3.000 dinara? TikTok ima trik koji svi žele da isprobaju
Foto: Screenshot/TikTok

Domaći kajmak iz aparata od 3.000 dinara? TikTok ima trik koji svi žele da isprobaju

Ivana Milošević
29.07.2025. 1 min Recepti

Ako ste mislili da je kuvalo za pirinač namenjeno samo – pirinču, TikTok će vas brzo razuveriti. Novi viralni video prikazuje kako se uz pomoć ovog kuhinjskog aparata pravi domaći kajmak, i to sa neverovatno jednostavnim sastojcima i bez muke.

Kremast, bogat kajmak koji izgleda kao da je stigao pravo iz tradicionalne mlekare – a zapravo je napravljen uz pomoć moderne tehnologije.

https://www.tiktok.com/@amazingsydneylife/video/7511547249969663240

Šta vam je potrebno?

1 litar mleka

1 litar pavlake za kuvanje (ili punomasne slatke pavlake)

Malo krekra ili bageta

Kašičica meda

Kako se sprema kajmak u kuvalu za pirinač:

Sipajte mleko i pavlaku u unutrašnju posudu kuvala i dobro promešajte.

Vratite posudu u kuvalo, zatvorite poklopac i izaberite režim „keep warm“ (održavanje toplote).

Pritisnite dugme za start i ostavite da stoji tako čak 12 sati.

Nakon toga izvadite posudu i ostavite je da se malo prohladi, pa je umotajte u providnu foliju ili krpu.

Stavite je u frižider na dodatnih 24 sata.

Kada se masa stegne, pažljivo odvojite ivice kajmaka od posude.

Podelite kajmak na dva dela i uvijte ga u rolnice kako biste dobili autentičan izgled.

Poslužite uz med i komadić bageta – savršen spoj tradicionalnog i modernog!

Iako kuvalo za pirinač nema baš svako domaćinstvo u Srbiji, u prodavnicama se može naći za 3.000 dinara, a kao što vidite, osim za kuvanje pirinča može da posluži i za pripremu ovog svima omiljenog namaza.

Oznake:

kajmakkuvalo za pirinač

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

Sok od paradajza, recept za zimu
Prethodni

Sok od paradajza, recept za zimu

Prženice kao iz detinjstva – hrskave, mirisne i bez suvišnog ulja
Sledeći

Prženice kao iz detinjstva – hrskave, mirisne i bez suvišnog ulja

Sledeći
Prženice kao iz detinjstva – hrskave, mirisne i bez suvišnog ulja
29.07.2025.

Prženice kao iz detinjstva – hrskave, mirisne i bez suvišnog ulja

Prethodni
28.07.2025.

Sok od paradajza, recept za zimu

Sok od paradajza, recept za zimu

One Comment

  1. Žarko kaže:
    29.07.2025. u 10:32

    Glupost

    Odgovori

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije

žikina dinastija
Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
CityMagazine
eva braun
Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
CityMagazine
Kalum Tarner
Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
CityMagazine
žikina dinastija
Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
CityMagazine
hbo max decembar
Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖