Domaći ratluk je gotov za 15 minuta, topi se u ustima i bolji je od kupovnog
Ratluk, sjajna poslastica koja se nekad često nosila kao poklon. Tu tradiciju možete ponovo da pokrenete, pogotovo ako napravite svoj rahat lokum. Iznenadićete se koliko se lagano sprema.
Potrebno je:
- 380 ml vode;
- 300g šećera;
- 250 ml soka od pomorandže;
- 140 grama kukuruznog skroba;
- 3 kašike soka od limuna,
- za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i
- 1 kašika šećera.
Priprema:
Pomešajte vodu, sok od pomorandže i šećer, pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano mešajte dok se sve ne zgusne kao puding.
Masu skinite sa ringle, pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna, a zatim sve dobro izmešajte, dok se ne sjedini.
Potom prespite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.
Napomena: Po želji možete da dodate i druge sastojke kako biste dobili ratluk sa drugim ukusima.