• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Gulaš, tradicionalni recept
Gulaš, foto: FotofoodTeam / Foodies / Profimedia

Gulaš, tradicionalni recept

CityMagazine
19.09.2023. 2 min Recepti

Gulaš je odlična stvar ako vam je potrebno jelo za više dana. Možete da ga poslužite uz pire, pirinač, pastu…
Evo tradicionalnog recepta za pripremu gulaša. Možete i da prepolovite sastojke i izbacite one koje ne volite.

Sastojci:
750 g goveđeg mesa (najbolje je koristiti junetinu ili meso za gulaš)
2 srednje velike glavice crnog luka (sitno iseckane)
2 češnja belog luka (sitno iseckana)
2-3 kašike svinjske masti ili ulja
2 kašike slatke crvene paprike u prahu
1 kašičica ljute crvene paprike u prahu (opciono, za ljubitelje pikantne hrane)
2 paradajza (ili 1 kašika paradajz pirea)
2 crvene paprike (iseckane na kolutove)
So i biber po ukusu
1 lovorov list
1 kuvanog paradajza (opciono)
1-2 šolje goveđeg bujona (ili vode)
Svež peršun za dekoraciju

Uputstvo:
Isecite meso na kockice, posolite i pobiberite. U velikom loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijte svinjsku mast ili ulje. Dodajte iseckani crni luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i dinstajte još nekoliko minuta, dok ne zamiriše.
Dodajte komade mesa u lonac i propržite ih sa svih strana dok ne postanu smeđi.
Dodajte crvenu papriku u prahu i ljutu papriku (ako koristite) te dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili po mesu.
Sipajte sok od paradajza i pustite da se krčka oko 5 minuta.
Dodajte iseckane paradajze (ili paradajz pire) i lovorov list. Mešajte nekoliko minuta dok paradajz ne omekša.
Sada dodajte iseckane crvene paprike i dobro promešajte, može i bez paprike.
Postepeno sipajte goveđi bujon (ili vodu) dok prekrije sve sastojke. Dodajte so i biber po ukusu.
Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte lonac. Kuvajte gulaš oko 1,5 do 2 sata, povremeno mešajući, dok meso i povrće ne omekšaju i gulaš ne postane gust.
Kada je gulaš gotov, poslužite ga toplog, ukrašenog sa svežim peršunom.
Gulaš je tradicionalno jelo koje se može služiti uz krompir, testeninu, pirinač ili svež hleb. Uživajte u ovom ukusnom i toplom obroku!

Oznake:

gulašrecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Krofne: Recept za početnike
Prethodni

Krofne: Recept za početnike

Boranija, recept naših baka
Sledeći

Boranija, recept naših baka

Sledeći
Boranija, recept naših baka
19.09.2023.

Boranija, recept naših baka

Prethodni
19.09.2023.

Krofne: Recept za početnike

Krofne: Recept za početnike

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖