Imamo recept za pravi bosanski burek sa mesom: Savršen je
Jedna od najpoznatijih bosanskih delikatesa je burek sa mesom. Zbog ovog recepta savršeni burek biće vam mnogo bliže.
Burek od mesa
Sastojci:
500 grama gotovih kora
500 grama mlevene govedine
250 grama luka
1,5 kašičica soli
pola kašičice bibera
mineralna voda
ulje
Priprema:
Mlevenom mesu dodajte 3 žlice mineralne vode, so, papar i sitno naseckani luk. Sve dobro promešajte. Kore poređajte ovim redosledom: 5 kora od ukupne količine presecite na pola i ostavite sa strane. Dve kore preklopite preko sredine, a onda preko njih poređajte dve polovine isečenih kora.
Napunite kore mesom, umotajte ih u burek i stavite u pleh. Premažite s uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30 minuta. Dok je još vreo, poprskajte burek sa malo mineralne vode i vratite ga u ugašenu rerenu na još deset minuta. Zbog ovog trika, kore će biti hrskave. Uživajte!