Krofnice iz aparata, recept za ukusno brzinsko posluženje koje svi vole
Krofnice iz aparata su mala, brza i jednostavna verzija tradicionalnih krofni koje se prave koristeći aparat za krofnice. U pitanju je uređaj koji podseća na aparat za galete, samo što je po obliku specijalizovan za pravljenje šupljih krofnica lagane, vazdušaste teksture.
Stoga, ukoliko vam se jede nešto slatko ili su vam se najavili gosti i treba vam brzinsko posluženje koje svi vole, evo brzog i jednostavnog recepta za krofnice iz aparata:
Krofnice iz aparata
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
- 100 ml kisele pavlake (ili jogurta)
- 100 g otopljenog putera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo (oko 10 g)
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
- Uključite aparat za krofnice da se zagreje, prema uputstvu proizvođača.
- U velikoj posudi, umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta.
- Dodajte mleko, kiselu pavlaku (ili jogurt) i otopljeni puter, pa dobro promešajte.
- U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer.
- Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući dok se ne dobije glatko testo.
- Premažite unutrašnjost aparata za krofnice sa malo ulja ili sprejom za kuvanje.
- Sipajte testo u aparat, pazeći da ne prepunite, jer testo može da se izlije dok se peče.
- Zatvorite aparat i pecite prema uputstvu proizvođača. Obično je potrebno oko 3-5 minuta, ali može varirati u zavisnosti od aparata.
Serviranje:
Kada su krofnice zlatnosmeđe i hrskave, izvadite ih iz aparata i ostavite ih da se ohlade na rešetki.
Po želji, pospite ih šećerom u prahu ili ih prelijte čokoladom i pospite jestivim šarenim mrvicama. Prijatno!
No Comment! Be the first one.