Kroketi sa boranijom i susamom
Kroketi se veoma lako prave, a možete da ih poslužite za ručak, večeru ili da ih ponesete na poso.
POTREBNO JE:
250 g zelene boranije,
4 manja krompira,
1 kašičica svežeg timijana,
1 kaščica narendane kore limuna,
semenke susama,
so,
maslinovo ulje.
PRIPREMA: Krompire dobro operite i skuvajte ih u ljusci. Ostavite ih da se prohlade, a zatim ih ogulite i propasirajte. Boraniju očistite, operite i kuvajte na pari deset minuta. Zatim ih izrežite sitno, stavite u tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i timijanom i prodinstajte par minuta. Pomešajte prohlađenu boraniju sa krompirom, dodajte sitno narendanu koru limuna i posolite po ukusu. Od smese oblikujte 12 kroketa, malo spljoštite i uvaljajte svaku u semenke susama (semenke po želji prvo malo popržite u tiganju, nasuvo). Složite krokete na pleh obložen papirom za pečenje, sasvim malo namazanim maslinovim uljem, i zapecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, preokrenite ih na polovini pečenja da dobiju ravnomernu boju sa obe strane. Poslužite ih tople.
No Comment! Be the first one.