• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Krompir salatu treba pripremiti ovim redosledom: tako će biti zaista sočna, a ukus savršen
Krompir salata: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Krompir salatu treba pripremiti ovim redosledom: tako će biti zaista sočna, a ukus savršen

CityMagazine
26.11.2025. 2 min Recepti

Možda vam to ne bi palo na pamet, ali redosled pripreme krompir salate zaista je važan.

Svi koji su se ikada ozbiljnije bavili kuvanjem znaju da kod nekih jela jednostavno nema prečica – ili bar nije dobro skretati s puta, jer rezultat neće biti onakav kakav biste želeli. Krompir salata deluje kao jednostavno i „banalno“ jelo, ali iskusni kuvari znaju da će ukus biti pravi samo ako se priprema po određenom redosledu. Naravno, možete je dodatno obogatiti po sopstvenom ukusu – kaparima, peršunom, limunovim sokom, kašikom majoneza ili malo senfa – i prilagoditi je sebi, piše aktivni.si.

Recept za klasičnu, ukusnu krompir salatu

Krompir salata može biti odličan prilog uz meso i ribu, ali i samostalan obrok za sve ljubitelje ovog gomolja. Za osnovnu verziju biće vam potrebno:

1 kg krompira

1 srednje velika crvena luk

100 ml vode

1 kašika jabukovog sirćeta

3 kašike suncokretovog (ili bundevinog) ulja, po ukusu

sveže mleveni biber

½ kašičice soli

1 kašika seckanog peršuna

Evo koliko soli stvarno treba staviti u vodu kada kuvate testeninu: Više je nego što mislite

Priprema – ključ je u redosledu

  1. Krompir dobro operite, stavite u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte oko 30 minuta. Kada omekša, prelijte ga hladnom vodom – tako će se lakše ljuštiti. Oljušten krompir iseckajte na kolutove i stavite u činiju.
  2. Sitno iseckan crveni luk dodajte krompiru. U posebnoj posudi pomešajte ulje, vodu i sirće (ovde možete dodati i senf ili majonez, po želji), pa prelijte preko krompira. Sve pažljivo izmešajte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena kako bi se ukusi sjedinili.
  3. Na kraju dodajte seckani peršun, posolite i pobiberite po ukusu.

I to je to – dobićete osvežavajuću, kremastu krompir salatu koja može biti lagani samostalni obrok ili savršen pratilac brojnih jela. Prijatno!

Oznake:

krompir salata

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

beograd
Prethodni

Svetski poznati brend je stigao u Beograd: O ovom fast foodu svi danas pričaju

Mac and cheese
Sledeći

Mac and cheese: Recept za najkremastiju pastu sa sirom

Sledeći
Mac and cheese
27.11.2025.

Mac and cheese: Recept za najkremastiju pastu sa sirom

Prethodni
21.11.2025.

Svetski poznati brend je stigao u Beograd: O ovom fast foodu svi danas pričaju

beograd

2 Comments

  1. norabassayou kaže:
    26.11.2025. u 19:21

    Na slici je francuska salata (rus. салат Оливье). Vide se mrkva, grašak, majonez,…

    Odgovori
  2. Simonida puhalo kaže:
    27.11.2025. u 07:30

    Kakva voda?

    Odgovori

Ostavite odgovor Odustani od odgovora

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Najnovije

vruć vetar
“Vruć vetar” bez Čkalje i Ljubiše Samardžića danas je nezamisliv, a evo ko je trebalo da bude u njihovim ulogama
CityMagazine
"Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
“Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
CityMagazine
Božić
Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
CityMagazine
porodica po ugovoru
Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
CityMagazine
"Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
“Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
Filip Milosavljević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖