• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kuvajte danas, jedite do utorka: Spisak za kupovinu, recepti i plan ishrane na kome ćete nam biti zahvalni
Plan obroka, foto: Ivan Mateev / Panthermedia / Profimedia

Kuvajte danas, jedite do utorka: Spisak za kupovinu, recepti i plan ishrane na kome ćete nam biti zahvalni

CityMagazine
29.11.2025. 2 min Recepti

Subota je idealan dan za pripremu obroka za radnu nedelju – dovoljno vremena da sve spremite u jednom terminu, a da ne provedete sate u kuhinji.

Uz pažljiv izbor namirnica i jednostavne recepte, moguće je pripremiti tri obroka koja se mogu poneti na posao, nahraniti dvoje ljudi, i pri tome uštedeti vreme i novac.

Plan kuvanja

Dan kuvanja: subota

Broj obroka: 3 glavna ručka, svaki za dvoje

Namirnice: ograničen broj, ekonomične i lako dostupne

Skladištenje: svi obroci se mogu čuvati u frižideru 3–4 dana u hermetičkim posudama

Spisak za kupovinu (za 3 obroka, dvoje)

Mleveno meso – 500 g

Pirinač – 200 g

Pasulj (konzerva ili suvi) – 200 g

Tikvice – 2 srednje

Crni luk – 2 glavice

Beli luk – 3 čena

Paprika – 2 komada

Šargarepa – 2 komada

Paradajz pire – 150 g

Jaja – 4 komada

Pavlaka ili jogurt – 150 g

Maslinovo ulje ili obično ulje – 2 kašike

Začini: so, biber, crvena paprika, sušeni origano ili mešavina italijanskih začina

Obrok 1: Punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem

Sastojci:

2 srednje tikvice

250 g mlevenog mesa

100 g pirinča

1 crni luk

1 čen belog luka

2 kašike paradajz pirea

So, biber, origano

Priprema:

Tikvice prepoloviti po dužini i izdubiti sredinu.

Na ulju propržiti sitno seckani luk i beli luk, dodati mleveno meso i pržiti dok ne porumeni.

Dodati pirinač (prethodno blago skuvan ili sirov, zavisi od vrste), paradajz pire, začine i malo vode.

Napuniti tikvice smesom, staviti u posudu za pečenje i peći 25–30 minuta na 180°C.

Skladištenje: čuvati u frižideru u hermetičkoj posudi do 4 dana. Može se podgrevati u mikrotalasnoj ili rerni.

Obrok 2: Zapečeni pasulj sa paprikom i mlevenim mesom

Sastojci:

250 g mlevenog mesa

200 g pasulja (konzerva ili prethodno skuvan)

1 paprika

1 crni luk

1 čen belog luka

So, biber, crvena paprika, origano

Priprema:

Na malo ulja propržiti luk i beli luk, dodati mleveno meso i začine.

Dodati iseckanu papriku i pasulj, kratko propržiti.

Prebaciti u posudu za pečenje, pokriti aluminijumskom folijom i peći 20 minuta na 180°C.

Skladištenje: čuvati u frižideru 3–4 dana; odlično ide i za ručak na poslu.

Obrok 3: Omlet sa šargarepom i crnim lukom

Sastojci:

4 jaja

1 šargarepa, rendana

1 crni luk, sitno seckan

50 g pavlake ili jogurta

So, biber, malo ulja

Priprema:

U činiji umutiti jaja sa pavlakom, dodati so i biber.

Na tiganju kratko propržiti luk i šargarepu, dodati jaja i peći na tihoj vatri dok omlet ne bude čvrst.

Skladištenje: čuvati u frižideru 2–3 dana; može se konzumirati hladan ili podgrejan.

Saveti za brzo kuvanje i skladištenje

Sve obroke spremiti odjednom, koristiti više posuda u rerni.

Hermetičke posude štede prostor i produžavaju svežinu.

Kombinovati obroke sa svežim salatama ili hlebom po želji.

Planiranje omogući da se u kuhinji provede maksimalno 2–3 sata, a da sledećih dana ručak bude spreman.

Oznake:

meal prepplan obroka

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pasulj
Prethodni

Ovo je “tajni sastojak” zbog kog će vaš pasulj postati specijalitet i svi će vam tražiti recept

lazanje
Sledeći

Zašto nikada ne biste smeli da zamrzavate sir? Stručnjak otkriva razlog

Sledeći
lazanje
29.11.2025.

Zašto nikada ne biste smeli da zamrzavate sir? Stručnjak otkriva razlog

Prethodni
28.11.2025.

Ovo je “tajni sastojak” zbog kog će vaš pasulj postati specijalitet i svi će vam tražiti recept

Pasulj

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine
    leptirica
    Bila je Čkaljina mezimica, bila je Leptirica od koje je strepela cela Jugoslavija, a onda je nestala sa scene
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖