Morski plodovi – recept za ukusno, aromatično jelo sa špagetama
Morski plodovi su preukusna i vrlo zdrava hrana koja se savršeno kombinuje sa raznim pastama ili rižotom, belim vinom i obavezno belim lukom za dodatni šmek.
Morski plodovi su zvezda recepta koji danas delimo sa vama, a koji pored njih uključuje i bogat umak od maslinovog ulja, belog vina, paradajza, belog luka i začina. Mmmmm, mi već osećamo kako miriše, a vi? Recept za morske plodove sa špagetama pogledajte u nastavku:
Morski plodovi sa špagetama
Sastojci:
- 400 g špageta
- 300 g mešavine morskih plodova (školjke, škampi, lignje)
- 3 čena belog luka
- 1 mala glavica crvenog luka
- 200 ml belog vina
- 200 g čeri paradajza
- Maslinovo ulje
- Peršun
- So i biber
- Čili (po želji)
Priprema:
- U velikom loncu zagrejte vodu i dodajte malo soli. Kada voda provri, dodajte špagete i kuvajte prema uputstvima na pakovanju. Kada su kuvani, ocedite ih i sačuvajte malo vode od kuvanja.
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno naseckani crveni luk i beli luk, pa pržite dok ne omekšaju.
- Umešajte mešavinu morskih plodova i pržite nekoliko minuta dok ne postanu zlatnosmeđi.
- Prelijte belim vinom i pustite da prokuva. Dodajte čeri paradajz naseckan na pola i kuvajte još nekoliko minuta.
- U tiganj dodajte kuvane špagete. Promešajte i po potrebi dodajte malo sačuvane vode od kuvanja kako biste dobili kremastu konzistenciju.
- Posolite, pobiberite i dodajte naseckani peršun. Po želji dodajte malo čilija za pikantnost.
- Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom i uživajte u svom ukusnom, laganom obroku! Prijatno!
No Comment! Be the first one.