• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
omiljeno jelo tonija soprana
foto: Imdb

Ovo je omiljeno jelo Tonija Soprana, i imamo tačan recept

CityMagazine
08.01.2025. 2 min Recepti

The Sopranos je serija za sva vremena, a Toni Soprano omiljeni lik.

Ono što znamo kroz istoriju pop kulture, u filmovima i serijama o mafiji se dobro krka. Ni Sopranosi nisu zastojali sa hranom i receptima, iako naravno ti segmenti nisu bili u prvom planu.

Ostaje nam upamćeno jelo ziti, omiljeno jelo Tonija Soprana koji je pravila neomiljena majka, Livija. Nedeljni cooking nam donosi recept za ovo jelo.

SASTOJCI

  • ½ crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 2 stabljike celera isečene na kockice
  • 4 čena belog luka
  • 450 grama mlevene govedine
  • 220 grama pančete
  • 3 italijanske slatke kobasice (za koje takođe ostavljamo recept!)
  • 3 konzerve pasiranog paradajza
  • šolja rikota sira
  • šolja rendanog parmezana
  • 450 grama mocarele
  • 600 grama rigatoni testenine

Italijanska slatka kobasica: 

  • ½ kg mlevenog svinjskog mesa (od plećke)
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 kašika suvog peršuna
  • ½ kašike belog luka u prahu
  • ½ kašike crnog luka u prahu
  • ½ kašika suvog bosiljka
  • ½ kašike soli
  • 1/3 kašike bibera
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašika ljute tucane paprike
  • prstohvat braon šećera
  • prstohvat suvog origana
  • prstohvat suvog timijana

PRIPREMA

Kobasice:

  1. Sve začine pomešati sa mesom, rukama, dok potpuno ne sjedinite smesu. Prekrijte folijom i ostavite u frižideru do 12 sati kako bi meso lepo upilo sve začine i poprimilo njihovu aromu
  2. Kao podlogu za oblikovanje kobasica koristite papir za pečenje. Vajati kobasice širine do 1 cm i pravite čvrst oblik. Ako ne iskoristite sve kobasice, ostatak možete da čuvate u zamrzivaču u vakuum kesama, a možete i da ih ubacite u creva za kobasice

Ziti:

  1. Pripremite veliku posudu za pečenje. Skuvajte i procedite 900 grama rigatoni paste
  2. U tiganju propržite mleveno meso i sitno seckanu pančetu. Kada meso poprimi svetliju boju prebacite ga u činiju sa strane. Zatim u isti tiganj dodajte luk, celer, šargarepe, propržite uz mešanje, sve dok ne zamiriše. Beli luk je poslednji, dodajte ga i sačekajte još dva-tri minuta
  3. Sipajte pasirani paradajz i izgnječite ga varjačom. U sve to dodate i nekoliko listova svežeg bosiljka (po mogućstvu italijanskog)
  4. Posle nekoliko minuta u dodajte meso i sve dinstajte još 30 minuta
  5. U skuvanu testeninu dodajte malo sosa, čisto da ne bi postala suva. Zatim dodajte rikotu, rendani sir i oko 200 grama mocarele. Dobro promešajte
  6. Testeninu, sa malo sosa i sirom, stavite u posudu za pečenje, a onda preko dodajte ostatak sosa i prekrijte preostalom mocarelom
  7. Posudu pokrijte folijom i pecite 45 minuta na 350 stepeni. Zatim skinite foliju i vratite u rernu na još 15 minuta, posle čega je jelo spremno.

Oznake:

recepttoni soprano

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

namirnice
Prethodni

Ovo je zvanično najnezdravija namirnica na svetu, a jedemo je svaki dan

Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju
Sledeći

Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju

Sledeći
Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju
10.01.2025.

Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju

Prethodni
03.01.2025.

Ovo je zvanično najnezdravija namirnica na svetu, a jedemo je svaki dan

namirnice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖