• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
omiljeno jelo tonija soprana
foto: Imdb

Ovo je omiljeno jelo Tonija Soprana, i imamo tačan recept

CityMagazine
08.01.2025. 2 min Recepti

The Sopranos je serija za sva vremena, a Toni Soprano omiljeni lik.

Ono što znamo kroz istoriju pop kulture, u filmovima i serijama o mafiji se dobro krka. Ni Sopranosi nisu zastojali sa hranom i receptima, iako naravno ti segmenti nisu bili u prvom planu.

Ostaje nam upamćeno jelo ziti, omiljeno jelo Tonija Soprana koji je pravila neomiljena majka, Livija. Nedeljni cooking nam donosi recept za ovo jelo.

SASTOJCI

  • ½ crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 2 stabljike celera isečene na kockice
  • 4 čena belog luka
  • 450 grama mlevene govedine
  • 220 grama pančete
  • 3 italijanske slatke kobasice (za koje takođe ostavljamo recept!)
  • 3 konzerve pasiranog paradajza
  • šolja rikota sira
  • šolja rendanog parmezana
  • 450 grama mocarele
  • 600 grama rigatoni testenine

Italijanska slatka kobasica: 

  • ½ kg mlevenog svinjskog mesa (od plećke)
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 kašika suvog peršuna
  • ½ kašike belog luka u prahu
  • ½ kašike crnog luka u prahu
  • ½ kašika suvog bosiljka
  • ½ kašike soli
  • 1/3 kašike bibera
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašika ljute tucane paprike
  • prstohvat braon šećera
  • prstohvat suvog origana
  • prstohvat suvog timijana

PRIPREMA

Kobasice:

  1. Sve začine pomešati sa mesom, rukama, dok potpuno ne sjedinite smesu. Prekrijte folijom i ostavite u frižideru do 12 sati kako bi meso lepo upilo sve začine i poprimilo njihovu aromu
  2. Kao podlogu za oblikovanje kobasica koristite papir za pečenje. Vajati kobasice širine do 1 cm i pravite čvrst oblik. Ako ne iskoristite sve kobasice, ostatak možete da čuvate u zamrzivaču u vakuum kesama, a možete i da ih ubacite u creva za kobasice

Ziti:

  1. Pripremite veliku posudu za pečenje. Skuvajte i procedite 900 grama rigatoni paste
  2. U tiganju propržite mleveno meso i sitno seckanu pančetu. Kada meso poprimi svetliju boju prebacite ga u činiju sa strane. Zatim u isti tiganj dodajte luk, celer, šargarepe, propržite uz mešanje, sve dok ne zamiriše. Beli luk je poslednji, dodajte ga i sačekajte još dva-tri minuta
  3. Sipajte pasirani paradajz i izgnječite ga varjačom. U sve to dodate i nekoliko listova svežeg bosiljka (po mogućstvu italijanskog)
  4. Posle nekoliko minuta u dodajte meso i sve dinstajte još 30 minuta
  5. U skuvanu testeninu dodajte malo sosa, čisto da ne bi postala suva. Zatim dodajte rikotu, rendani sir i oko 200 grama mocarele. Dobro promešajte
  6. Testeninu, sa malo sosa i sirom, stavite u posudu za pečenje, a onda preko dodajte ostatak sosa i prekrijte preostalom mocarelom
  7. Posudu pokrijte folijom i pecite 45 minuta na 350 stepeni. Zatim skinite foliju i vratite u rernu na još 15 minuta, posle čega je jelo spremno.

Oznake:

recepttoni soprano

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

namirnice
Prethodni

Ovo je zvanično najnezdravija namirnica na svetu, a jedemo je svaki dan

Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju
Sledeći

Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju

Sledeći
Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju
10.01.2025.

Stari recept jugoslovenskih baka: Tradicionalna supa koja mirisom i ukusom leči zimsku depresiju

Prethodni
03.01.2025.

Ovo je zvanično najnezdravija namirnica na svetu, a jedemo je svaki dan

namirnice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖