• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ovakvu metodu još nismo probali! Stenli Tuči ima recept za jednostavan umak od paradajza koji uspeva baš svima
Stenli Tuči, foto: NAT GEO / Planet / Profimedia

Ovakvu metodu još nismo probali! Stenli Tuči ima recept za jednostavan umak od paradajza koji uspeva baš svima

CityMagazine
14.11.2025. 1 min Recepti

Iako izgleda kao jedan od najjednostavnijih recepata, umak od paradajza može se praviti na bezbroj načina. Konačan ukus zavisi od vrste paradajza, vremena kuvanja, začina, da li dodajete maslac i još mnogo faktora.

Stenli Tuči, glumac, autor kuvarica i poznati zaljubljenik u italijansku kuhinju, otkrio je svoj jednostavan recept za umak od paradajza. U nedavnoj objavi na Instagramu, Tuči je pokazao kako koristi sveže cherry paradajze pre nego što se pokvare.

Umesto da ih stavlja cele u tiganj ili da uklanja semenke, Stenli je imao genijalan trik: prepolovio ih je, stavio u činiju s vodom i nežno istisnuo sve semenke.

Zatim je dinstao luk Tropea (slatki crveni luk iz Kalabrije), žuti luk i beli luk u velikom tiganju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Kada luk omekša, u tiganj dodaje paradajze koje je prethodno pripremio. Tuči savetuje da paradajz dobro posolite pre kuvanja, piše Jutarnji.hr.

Ako koristite paradajze s tvrđom korom, možete ih izblendati, dok kod mekših ovo nije potrebno.

Kad se sveže sastojke počnu raspadati tokom kuvanja, Tuči dodaje još dve konzerve celog, oljuštenog paradajza.

Zatim ubacuje nekoliko listova svežeg bosiljka i prstohvat soli, i gnječi paradajze drvenom kašikom. Umak krčka na šporetu, sa ili bez poklopca.

Kada postignete željenu teksturu i dubinu ukusa, Stenli savetuje da dodate još malo maslinovog ulja i bosiljka.

“Ovakav umak možete koristiti za šta god poželite, ne mora to biti samo testenina. Napravim veliku turu, stavim je u frižider i koristim za različite stvari”, kaže Tuči.

Pored umaka, Stenli Tuči ima i odličan recept za sendvič od tune koji je savršen za plažu.

Oznake:

paradajz sosStenli Tuči

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Posetili smo Blok 70: Pronašli smo pačje noge, pileći želudac, ali i tradicionalne kineske slatkiše
Prethodni

Posetili smo Blok 70: Pronašli smo pačje noge, pileći želudac, ali i tradicionalne kineske slatkiše

Kesten
Sledeći

Kako brzo i lako ispeći kesten kod kuće: Imamo dva proverena načina i jedan super trik

Sledeći
Kesten
15.11.2025.

Kako brzo i lako ispeći kesten kod kuće: Imamo dva proverena načina i jedan super trik

Prethodni
13.11.2025.

Posetili smo Blok 70: Pronašli smo pačje noge, pileći želudac, ali i tradicionalne kineske slatkiše

Posetili smo Blok 70: Pronašli smo pačje noge, pileći želudac, ali i tradicionalne kineske slatkiše

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine
    leptirica
    Bila je Čkaljina mezimica, bila je Leptirica od koje je strepela cela Jugoslavija, a onda je nestala sa scene
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖