Ovakvu metodu još nismo probali! Stenli Tuči ima recept za jednostavan umak od paradajza koji uspeva baš svima
Iako izgleda kao jedan od najjednostavnijih recepata, umak od paradajza može se praviti na bezbroj načina. Konačan ukus zavisi od vrste paradajza, vremena kuvanja, začina, da li dodajete maslac i još mnogo faktora.
Stenli Tuči, glumac, autor kuvarica i poznati zaljubljenik u italijansku kuhinju, otkrio je svoj jednostavan recept za umak od paradajza. U nedavnoj objavi na Instagramu, Tuči je pokazao kako koristi sveže cherry paradajze pre nego što se pokvare.
Umesto da ih stavlja cele u tiganj ili da uklanja semenke, Stenli je imao genijalan trik: prepolovio ih je, stavio u činiju s vodom i nežno istisnuo sve semenke.
Zatim je dinstao luk Tropea (slatki crveni luk iz Kalabrije), žuti luk i beli luk u velikom tiganju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem.
Kada luk omekša, u tiganj dodaje paradajze koje je prethodno pripremio. Tuči savetuje da paradajz dobro posolite pre kuvanja, piše Jutarnji.hr.
Ako koristite paradajze s tvrđom korom, možete ih izblendati, dok kod mekših ovo nije potrebno.
Kad se sveže sastojke počnu raspadati tokom kuvanja, Tuči dodaje još dve konzerve celog, oljuštenog paradajza.
Zatim ubacuje nekoliko listova svežeg bosiljka i prstohvat soli, i gnječi paradajze drvenom kašikom. Umak krčka na šporetu, sa ili bez poklopca.
Kada postignete željenu teksturu i dubinu ukusa, Stenli savetuje da dodate još malo maslinovog ulja i bosiljka.
“Ovakav umak možete koristiti za šta god poželite, ne mora to biti samo testenina. Napravim veliku turu, stavim je u frižider i koristim za različite stvari”, kaže Tuči.
Pored umaka, Stenli Tuči ima i odličan recept za sendvič od tune koji je savršen za plažu.

Trenutno nema komentara! Budite prvi