Pastrmka, recept za koji vam treba 5 sastojaka
Postoji najjednostavniji recept za pastrmku, koji je ujedno i najukusniji. Veoma je jednostavan i ručak je brzo gotov. Evo kako da spremite ribu.
Sastojci:
2 cele pastrmke, očišćene i spremne za prženje
so i biber po ukusu
¼ šolje univerzalnog brašna
4 kašike ulja
½ šolje oljuštenih seckanih badema
2 kašike soka od limuna
1 kašika seckanog svežeg peršuna, za ukras
8 kriški limuna, za ukras
Priprema:
Isperite i posušite pastrmke. Posolite i pobiberite po ukusu i uvaljajte ih u brašno.
U velikoj tiganju zagrijte 2 kašike ulja na jakoj vatri.
Dodajte pastrmke i propržite ih s obe strane. Smanjite temperaturu na srednje i pecite ih oko 5 minuta s obe strane ili dok ne budu gotove.
Izvadite pastrmke na poslužavnik i držite ih tople.
Obrišite tiganj i dodajte 2 kašike ulja na srednjoj temperaturi, pa dodajte bademe i propržite ih.
Prelijte sos i bademe preko ribe, pospite sokom od limuna i peršunom. Ukrasite svežim kriškama limuna.
No Comment! Be the first one.