• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pavlova
Pavlova, foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Pavlova, recept za tortu koja svaki put odševi

CityMagazine
17.04.2025. 1 min Recepti

Pavlova je savreša torta. Skoro kao puslica. Dobro, kora joj je puslica.

Vreme pripreme: 2 sata i 25 minuta
Količina: 12 porcija

Sastojci:

¾ šolje šećera2 kašičice gustina (kukuruznog skroba)3 belanca (sobne temperature)2 kašičice ekstrakta vanile, podeljeno¾ kašičice belog sirćeta2 šolje slatke pavlake3 kašike šećera u prahu1 pakovanje (oko 500 g) svežih jagoda, očišćenih od peteljki

Posna torta, recept za čokoladni kolač

Priprema:

Zagrejati rernu na 120°C. Obložiti pleh papirom za pečenje ili silikonskom podlogom.U jednoj činiji pomešati šećer i gustin. U drugoj činiji umutiti belanca mikserom dok ne postanu penasta i dobiju gustu, svilenkastu teksturu (oko 2–3 minuta). Dodati 1/4 mešavine šećera i gustina i mutiti dok se potpuno ne sjedini (oko 30 sekundi). Postepeno dodavati ostatak šećera i mutiti dok se sve ne sjedini, a masa postane sjajna i gusta.Dodati 1 kašičicu vanile i sirće, pa mutiti dok belanca ne formiraju čvrst vrh koji zadržava oblik kada se mikser podigne (još 2–3 minuta).Kašikom naneti belanca na pripremljeni pleh i formirati disk širine oko 15 cm i visine oko 5 cm.Peći 1 sat. Nakon toga isključiti rernu, otvoriti vrata rerne (može da se podboči varjačom) i ostaviti Pavlovu da se hladi još 1 sat u rerni.Prebaciti ohlađenu Pavlovu na tanjir za serviranje.Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i preostalom kašičicom vanile dok se ne formiraju meki vrhovi (oko 3–4 minuta). Premazati preko Pavlove i odozgo rasporediti sveže jagode.

Oznake:

pavlova

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave
Prethodni

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave

Posna čorba od leblebija i povrća
Sledeći

Posna čorba od leblebija i povrća

Sledeći
Posna čorba od leblebija i povrća
17.04.2025.

Posna čorba od leblebija i povrća

Prethodni
17.04.2025.

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave

Prirodno farbanje jaja crvenim kupusom: Uskrs u nijansama plave

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖