• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Pilav, recept za savršen prilog
Pilav, foto: Olga Kriger / Alamy / Alamy / Profimedia

Pilav, recept za savršen prilog

CityMagazine
31.10.2023. 2 min Recepti

Pilav se često priprema sa raznim vrstama povrća, što doprinosi većoj raznolikosti hranljivih sastojaka u obroku. Za pripremu se koristi malo masnoće, pa je ovo jelo zdravija opcija u poređenju sa mnogim drugim vrstama brze hrane i visokomasnih obroka.

Može da se prilagodi različitim dijetama i prehrambenim preferencijama, uključujući vegetarijansku, vegansku, gluten-free i druge.

Sastojci:

2 šolje dugačkog zrna pirinča
4 šolje supe ili vode
2 kašike maslaca ili ulja
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šargarepa, sitno seckana
1 crvena paprika, sitno seckana
1/2 šolje graška (može i smrznutog)
1/2 šolje kukuruza (može i smrznutog)
So i biber po ukusu
1/2 kašičice kima (opciono)

Uputstvo:

Prvo dobro isperite pirinač pod mlazom hladne vode dok voda ne postane bistra. Ocedite pirinač i ostavite ga sa strane.

U šerpi ili dubljem tiganju, zagrejte maslac ili ulje na srednjoj vatri. Dodajte iseckani crni i beli luk i propržite ih dok ne postanu mekani i staklasti.

Dodajte šargarepu i papriku u šerpu i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Sada dodajte pirinač u šerpu i promešajte sve sastojke kako bi se pirinač obogatio aromama luka i povrća.

Nalijte supu ili vodu preko pirinča. Dodajte grašak i kukuruz. Po želji, dodajte so, biber i kumin začin.

Smanjite vatru na minimum, pokrijte šerpu i kuvajte pilav dok se pirinač skuva i upije svu tečnost. To će obično trajati oko 15-20 minuta, ali vreme kuvanja može varirati zavisno o vrsti pirinča. Proverite uputstva na pakovanju pirinča.

Kada je pilav gotov, skinite ga sa vatre i ostavite poklopljenog da odstoji nekoliko minuta.

Poslužite pilav topao kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ribu ili povrće.

Ovaj pilav je ukusan i lagan obrok koji možete prilagoditi dodajući razno povrće po vašem izboru. Uživajte u pripremi i obroku!

Oznake:

pilav

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Teleća čorba, recept sa kojim nema greške
Prethodni

Teleća čorba, recept sa kojim nema greške

Vanilice, recept u koji ide mast ili puter
Sledeći

Vanilice, recept u koji ide mast ili puter

Sledeći
Vanilice, recept u koji ide mast ili puter
02.11.2023.

Vanilice, recept u koji ide mast ili puter

Prethodni
31.10.2023.

Teleća čorba, recept sa kojim nema greške

Teleća čorba, recept sa kojim nema greške

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖