• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Plan kuvanja za vikend: Ručak i večera za subotu i nedelju, plus pripremljeni obroci za ponedeljak
Ručak, foto: Wavebreak Media LTD / Wavebreak / Profimedia

Plan kuvanja za vikend: Ručak i večera za subotu i nedelju, plus pripremljeni obroci za ponedeljak

CityMagazine
08.11.2025. 2 min Recepti

Za sve koji žele da vikend bude opušten, a obroci domaći i zdravi, ovaj plan kuvanja omogućava da jednim odlaskom u prodavnicu sve nabavite, a kuvanje organizujete tako da imate ručak i večeru za subotu i nedelju, a i spremne sastojke za sendviče u ponedeljak.

Fokus je na jednostavnim, ukusnim jelima koja se lako pripremaju, ali su hranljiva i raznovrsna.

Subota – Ručak: Pileći paprikaš s povrćem

Vreme kuvanja: 45 minuta

Sastojci za 4 osobe:

800 g pilećeg belog mesa (ili bataka i karabataka po želji)

2 crvene paprike

2 šargarepe

1 veći krompir

1 veća glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica mlevene paprike

So i biber po ukusu

500 ml pileće supe ili vode

Svež peršun za posipanje

Priprema:

Piletinu iseći na kocke, povrće očistiti i iseći na komade.

Na šerpi zagrejati maslinovo ulje, propržiti luk i beli luk dok ne postanu staklasti.

Dodati piletinu i kratko propržiti sa svih strana.

Dodati šargarepu, krompir i papriku, posuti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti.

Naliti supu i kuvati na srednje jakoj vatri oko 25 minuta, dok povrće ne omekša i piletina se skuva.

Posuti svežim peršunom pre serviranja.

Napomena: Ostatak piletine može se iskoristiti za sendviče u ponedeljak.

Da li je pasulj iz konzerve zdrav kao i običan suvi? Stručnjaci objašnjavaju

Subota – Večera: Tost sa avokadom i jajetom

Vreme pripreme: 10 minuta

Sastojci:

4 kriške integralnog hleba

1 zreli avokado

2 jaja

So, biber, malo limunovog soka

Par listova rukole ili bejbi spanaća

Priprema:

Avokado izgnječiti i pomešati sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.

Jaja skuvati po želji (meko ili tvrdo).

Premazati tost smesom od avokada, staviti jaje i rukolu.

Nakon ovog trika, zaprška će biti prošlost: Zgusnite jela na kašiku na zdraviji način uz pomoć samo jedne namirnice

Nedelja

Ručak: Povrćni gulaš sa leblebijama

Vreme kuvanja: 35 minuta

Sastojci za 4 osobe:

1 tikvica

1 crvena paprika

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

200 g leblebija (kuvanih ili iz konzerve)

2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica mlevene paprike

400 ml paradajz sosa

So i biber po ukusu

Svež bosiljak ili peršun

Priprema:

Luk i beli luk propržiti na maslinovom ulju, dodati ostalo povrće isečeno na kocke.

Posuti mlevenom paprikom, dodati paradajz sos i leblebije.

Kuvati 20 minuta na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša.

Posuti svežim začinskim biljem pre serviranja.

Karađorđeva šnicla, jelo koje je nastalo slučajno: Priča Titovog kuvara koji je osmislio kraljevski gastro klasik

Večera: Brza pasta sa paradajzom i piletinom

Vreme pripreme: 20 minuta

Sastojci za 4 osobe:

300 g integralne paste

200 g piletine (ostatak od paprikaša)

1 velika kašika maslinovog ulja

2 čena belog luka

200 ml paradajz sosa

So, biber, origano

Parmezan po želji

Priprema:

Pastu skuvati po uputstvu sa pakovanja.

Na tiganju zagrejati ulje, dodati beli luk i piletinu, kratko propržiti.

Dodati paradajz sos i začine, kratko prokuvati.

Pomešati sa pastom i posuti parmezanom.

Ima duplo više vlakana od šargarepe i savršena je zamena za pomfrit: Ovo će postati vaš omiljeni zimski prilog

Saveti za čuvanje:

Paprikaš i gulaš mogu se čuvati u frižideru do 3 dana u zatvorenoj posudi.

Piletina za sendviče može se držati u frižideru do 2 dana.

Paste je najbolje jesti sveže, ali se sos može pripremiti unapred i čuvati do 2 dana.

Oznake:

ručakvečera

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Markiza torta, recept za kremastu rapsodiju ukusa
Prethodni

Markiza torta, recept za kremastu rapsodiju ukusa

Cicvara, recept za jelo naših baka
Sledeći

Cicvara, recept za jelo naših baka

Sledeći
Cicvara, recept za jelo naših baka
10.11.2025.

Cicvara, recept za jelo naših baka

Prethodni
07.11.2025.

Markiza torta, recept za kremastu rapsodiju ukusa

Markiza torta, recept za kremastu rapsodiju ukusa

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖