• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
podvarak
Podvarak, foto: Viktor Fischer / Alamy / Alamy / Profimedia

Podvarak, recept sa sastojkom koji vas odmah vraća u detinjstvo

CityMagazine
28.11.2023. 2 min Recepti

Podvarak je odlično zimsko jelo. Sprema se lako, vreme za pripremu je minimalno, a u jelu možete da uživate i dva dana.

Dobro, samo kuvanje traje nešto duže, računajte, da vam je potrebno bar dva sata.

Postoji nekoliko varijanti podvarka. Ako ne volite meso, možete da ga spremite klot i biće odličan dodatak pireu ili palenti. Ako volite meso, ali ne želite previše jako jelo u podvarak ubacite svežu piletinu ili junetinu. Ali, ako želite pravi podvarak, onaj bakin, koji je izuxzetno jak i kaloričan, ne počinjite pripremu ovog jela bez dobrog komada slanine, a možete i da dodate malo sušenog mesa.

I ne zaboravite tajni bakin sastojak, a to je mast. Podvarak spremljen na masti ima onaj starinski karakterističan ukus, koji danas samo možete da našete u nekim kafanama.

Dakle, idemo na recept.

Potrebno je:

Kiseli kupus
Glavica crnog luka
Biber u zrnu
Lovorov list
Aleva paprika
Meso po želji ili kobasice

Mast

Priprema:

Prvo propržite meso po želji (piletina, šnicle ili drugo meso) dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz tiganja i stavite ga u posudu.

Na masti propržite sitno iseckan crni luk. Dodajte kiseli kupus iseckan na tanke trakice u količini po želji i pržite oko pola sata. Važno je stalno mešate kako bi se sprečilo lepljenje za dno.

Nakon toga, dodajte oko pola kašike aleva paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posolite po ukusu i sve dobro promešajte.

Dodajte slaninu i suvo meso, ili meso, ili samo kupus.

Prebacite smesu u posudu koja može da ide u rernu i pecite oko 2 sata dok kupus ne omekša. Posudu prekrijte folijom i nemojte mešati tokom pečenja.

Nakon dva sata podvarak je gotov i možete da ga poslužite uz palentu, pire krompir, testeninu. Birajte. Što je najbolje, odličan je i kada se podgreje.

Oznake:

podvarak

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

čvarci
Prethodni

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

Ćufte
Sledeći

Najbolje ćufte: Recepti, ideje i saveti koje ćete čuvati

Sledeći
Ćufte
29.11.2023.

Najbolje ćufte: Recepti, ideje i saveti koje ćete čuvati

Prethodni
28.11.2023.

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

čvarci

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    "Ko ne ume da razume, evo ide siže": Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    “Ko ne ume da razume, evo ide siže”: Hit iz 90-ih, iz kog su izbačeni političari, a ostao je Berček, koji ako ne znate, propuštate mnogo
    CityMagazine
    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖