• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Praseće pečenje
foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Kako da praseće pečenje ima hrskavu kožicu: Recept oko koga se Srbi svađaju od kako je sveta i veka

CityMagazine
31.12.2023. 2 min Recepti

Večno pitanje koje sve zanima, pogotovo oko praznika, praseće pečenje, kako ga spremate, i još bitnije sa čime ga prelivate i premazujete.

Sto ljudi, sto ćudi, i mnogo škola različitog mišljenja. Otud su se mnogi veliki umovi skupili na jednoj temi na Redditu, ne bi li pokazali koji je najbolji recept, naravno uz svađu i gomilu nipodaštavanja i ružnih reči, kako i dolikuje ovako kontraverznoj temi.

Sa čime premazujete odojka na ražnju?
byu/Lija_2016 inserbia

Tema je krenula sa prvi receptom u kom se kožica premazuje miksom maslinovog ulja i vodom, ali i dodatkom da mnogi drugi narodi koriste kokosovo mleko, soja sos i sirće. Naravno ovi poslednji primeri su dočekani na nož i kao svetogrđe.

Mnogi ističu da je pivo klasičan izbor za polivanje prasećeg pečenja. Neki čak odlaze u svojim receptima sa ekstremima u kojima biraju određenu vrstu piva, ili kraft pivo, ili se opredele za crno.

Ipak mnogi znalci su veliki protivnici ovog recepta, kao i stava da pivo ništa specijalno ne pomaže već da su se ljudi navikli da zalivaju pivom prase samo zbog toga što isto i piju dok ga okreću na ražnju.

Neki koriste slaninu, neki druge vrsti masti. Neki koriste mast i so. I to jako puno soli. Ipak, na nekoliko mesta smo videli ovaj recept, a izgovaraju ga uglavnom ljudi koji pišu velikim slovima, kucajući u caps locku, omalovažavajući ostale kako nemaju pojma. Što mora da znači da su sigurno u pravu.

Najglasniji recept za hrskavo praseće pečenje

Pomeša se malo svinjske masti sa vodom i to je jedino s čim se premazuje, na početku. Da ne bi bilo ovako crveno kao na fotografiji gore. Kasnije se izbocka vrhom noža kad pusti svoju mast i dok se okreće samo se od sebe natapa. To je sva mudrost. I naravno, ne jaka vatra.

Svakako ovo nije poslednje slovo na ovu temu, i sigurno postoji još nekoliko recepata oko kojih se vredi posvađati.

Oznake:

hrskava kožicapraseće pečenjerecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Šta je kamenje za viski? Izgleda kao fensi novotarija, ali istina je da ovaj genijalan izum datira iz 20. veka
Prethodni

Šta je kamenje za viski? Izgleda kao fensi novotarija, ali istina je da ovaj genijalan izum datira iz 20. veka

ruska salata
Sledeći

Da li smemo rusku salatu da prekrijemo folijom i koliko dugo može da stoji u frižideru

Sledeći
ruska salata
01.01.2024.

Da li smemo rusku salatu da prekrijemo folijom i koliko dugo može da stoji u frižideru

Prethodni
28.12.2023.

Šta je kamenje za viski? Izgleda kao fensi novotarija, ali istina je da ovaj genijalan izum datira iz 20. veka

Šta je kamenje za viski? Izgleda kao fensi novotarija, ali istina je da ovaj genijalan izum datira iz 20. veka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖