Proja, recept za savršen doručak
Proja se tako lako pravi, da čak i ako ne kuvate često, ovaj prilog mora da vam uspe.
Sastojci:
500 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
2 jaja
500 ml kisele vode
100 ml ulja
200 g sira (po izboru, može i više)
Susam za posipanje (opciono)
Uputstvo:
U većoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
Dodajte jaja, kiselu vodu i ulje. Dobro promešajte smesu kako biste postigli homogenu teksturu.
Na kraju, dodajte izmrvljeni sir i ponovo sve dobro promešajte.
Smesu prebacite u podmazan i brašnom posut pleh.
Po vrhu pospite susam, ako želite.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, ili dok proja ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Kada je proja pečena, ostavite je da se malo ohladi pre sečenja.
Poslužite je kao topao prilog uz jogurt, kiselo mleko ili ajvar.
No Comment! Be the first one.