• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept dana: Junetina tako meka da se raspada kada je dodirnete viljuškom
Junetina, foto: Vladimir Mironov / Alamy / Profimedia

Recept dana: Junetina tako meka da se raspada kada je dodirnete viljuškom

CityMagazine
09.04.2025. 1 min Recepti

I tvrđi komadi mesa, poput junećeg vrata, mogu postati meki i sočni ako im posvetite malo više vremena i strpljenja. Donosimo vam recept za mekanu junetinu koja se prvo kratko zapeče, a zatim lagano krčka u rerni dok potpuno ne omekša.

Ovako pripremljeno meso je toliko mekano da se može jesti i bez priloga, ali odlično ide i uz pire krompir, kuvanu pirinaču, u sendviču ili zamotano u tortilju, piše Pun kufer.

Potrebni sastojci:

1 kg junećeg vrata

500 ml mesnog bujona (supe)

75 ml balzamiko sirćeta

30 ml meda

5–6 čenova belog luka

1 glavica crnog luka

1 kašika senfa

1 kašika Worcestershire sosa

1–2 lovorova lista

1–2 grančice ruzmarina ili timijana

Biljno ulje po izboru

So i biber po ukusu

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte malo ulja, pa zapecite komad mesa sa svih strana (oko 4 minuta po strani) dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Prethodno ga začinite solju i biberom.U međuvremenu, u šerpici ili u mikrotalasnoj zagrejte mešavinu mesnog bujona, balzamiko sirćeta, meda, senfa, Worcestershire sosa i sitno seckanog belog luka.U dublju vatrostalnu posudu stavite kolutove crnog luka i začinsko bilje kao podlogu, preko toga stavite meso, pa sve prelijte pripremljenim toplim sosom. Pokrijte aluminijumskom folijom ili poklopcem.Stavite u rernu zagrejanu na 160°C i pecite oko 2 i po sata, dok meso ne postane toliko mekano da se može seći viljuškom.Poslužite uz krompir, salatu ili prilog po izboru. Prijatno!

Oznake:

junetinameso

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo
Prethodni

Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo

tulumbe
Sledeći

Tulumbe, recept za hrskvi slatkiš

Sledeći
tulumbe
10.04.2025.

Tulumbe, recept za hrskvi slatkiš

Prethodni
07.04.2025.

Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo

Vurda, recept za namaz koji hranu diže na novi nivo

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖