• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za domaći kečap: Ukusni umak bez hemije
Kečap, foto: Fabio Balbi / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za domaći kečap: Ukusni umak bez hemije

CityMagazine
01.09.2023. 1 min Recepti

Kečap je jedan od omiljenih umaka mnogima, ali ga mnogi i izbegavaju zbog previše šećera i hemije u njemu.

Evo jednog recepta za domaći kečap koji možete da jedete bez straha.

Sastojci:

2 kg zrelog paradajza
glavica crnog luka
2 čena belog luka
kašičica soli
kašičica bibera
kašičica senfa
kašičica mlevenog korijandera
kašičica mlevenog kima
kašičica mlevene ljute paprike
kašika šećera
šolja sirćeta

Priprema:
Operite paradajz i iseckajte ga na manje komade. Crni i beli luk sitno iseckajte.

U velikoj šerpi zagrejte paradajz, crni i beli luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, oko 20 minuta.

Sklonite šerpu sa vatre i pasirajte paradajz kroz sito. Vratite paradajz u šerpu i dodajte so, biber, senf, korijander, kim, ljutu papriku, šećer i sirće.

Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se kečap ne zgusne, oko 1 sat. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se ohladi.

Sipajte kečap u sterilizovane tegle i čuvajte u frižideru.

Oznake:

kečapparadajz

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite
Prethodni

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?
Sledeći

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Sledeći
Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?
02.09.2023.

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Prethodni
31.08.2023.

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖