• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za domaći kečap: Ukusni umak bez hemije
Kečap, foto: Fabio Balbi / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za domaći kečap: Ukusni umak bez hemije

CityMagazine
01.09.2023. 1 min Recepti

Kečap je jedan od omiljenih umaka mnogima, ali ga mnogi i izbegavaju zbog previše šećera i hemije u njemu.

Evo jednog recepta za domaći kečap koji možete da jedete bez straha.

Sastojci:

2 kg zrelog paradajza
glavica crnog luka
2 čena belog luka
kašičica soli
kašičica bibera
kašičica senfa
kašičica mlevenog korijandera
kašičica mlevenog kima
kašičica mlevene ljute paprike
kašika šećera
šolja sirćeta

Priprema:
Operite paradajz i iseckajte ga na manje komade. Crni i beli luk sitno iseckajte.

U velikoj šerpi zagrejte paradajz, crni i beli luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, oko 20 minuta.

Sklonite šerpu sa vatre i pasirajte paradajz kroz sito. Vratite paradajz u šerpu i dodajte so, biber, senf, korijander, kim, ljutu papriku, šećer i sirće.

Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se kečap ne zgusne, oko 1 sat. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se ohladi.

Sipajte kečap u sterilizovane tegle i čuvajte u frižideru.

Oznake:

kečapparadajz

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite
Prethodni

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?
Sledeći

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Sledeći
Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?
02.09.2023.

Koliko dugo mogu da se čuvaju jaja u frižideru?

Prethodni
31.08.2023.

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Našli smo skriveni dragulj ulične hrane u Beogradu: Ako ste gurman, a ovde još niste bili, odmah to ispravite

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖