• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za pravo italijansko testo za picu koje možete da napravite kod kuće
Foto: Shutterstock / smspsy

Recept za pravo italijansko testo za picu koje možete da napravite kod kuće

CityMagazine
04.05.2023. 2 min Recepti

Za pripremu ovog recepta koristi se brašno za picu tipa 00 koje vam omogućuje da tanko razvučete testo bez kidanja.

Pica napolitana smatra se jednom od najboljih pica na svetu. Ima laganu i tanku koricu, a testo se pravi od posebnog brašna koja napuljskoj pici daje jedinstven ukus. Iako je za pravljenje ove pice potrebno malo više vremena, isplati se, piše punkufer.hr.

Za pripremu ovog recepta koristi se brašno za picu tipa 00 koje vam omogućuje da tanko razvučete testo bez kidanja. Uz to idealno je za pečenje na jakoj vatri. Ako ne želite da kupite posebno brašno za izradu ovog testa možete koristiti i brašno za hleb, ali moraćete da budete pažljiviji prilikom pravljenja.

Uz brašno potrebno vam je i malo soli, šećera, instant suvog kvasca, tople vode i ulja. Po želji možete dodati i malo belog luka u prahu i mediteranskih začina da začinite testo.

Sastojci za testo za picu napolitanu:

– 250 g brašna tipa 00 + dodatno brašno za mešenje
– 180 ml tople vode
– 2 kašike ulja
– 1 kašičica soli
– ½ kašičice šećera
– ¼ kašičice instant suvog kvasca
– začini po želji

Priprema testa za picu napolitanu:

Pomešajte brašno, šećer, so, instant suvi kvasac i toplu vodu u velikoj činiji. Pazite da voda ne bude prevruća jer će onemogućiti delovanje kvasca.

Odmah dodajte i beli luk i dodatne začine ako ih koristite.

Od sastojaka zamesite testo.

Prebacite smesu na pobrašnjenu površinu i mesite oko 10 minuta.

Oblikujte testo u kuglu i stavite u staklenu posudu koju ste premazali uljem. Pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže na sobnoj temperaturi oko 12 sati.

Podelite testo na pola i oblikujte svaku polovinu u kuglu. Vratite ih u staklenu posudu, pokrijte je i pustite da se diže još 45 minuta.

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Prebacite kugle testa na pobrašnjenu površinu i razvucite ih rukama dok ne dobijete krug. Razvlačite testo rukama dok ne dobijete krug razmere oko 25 do 30 centimetara.

Stavite testo u kalup ili na kamen za pečenje pice, prekrijte omiljenim nadevima i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 8 do 10 minuta, odnosno dok se ne ispeče do kraja.

Poslužite toplo. Prijatno!

Oznake:

picatesto

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

„Mislim da imaš najbolji posao na svetu" - novozelandski šef oduševio sve svojom novom mesnatom kreacijom
Prethodni

„Mislim da imaš najbolji posao na svetu” – novozelandski šef oduševio sve svojom novom mesnatom kreacijom

Recept čia detoksa koji nam pomaže u borbi sa holesterolom i kilažom
Sledeći

Recept čia detoksa koji nam pomaže u borbi sa holesterolom i kilažom

Sledeći
Recept čia detoksa koji nam pomaže u borbi sa holesterolom i kilažom
07.05.2023.

Recept čia detoksa koji nam pomaže u borbi sa holesterolom i kilažom

Prethodni
03.05.2023.

„Mislim da imaš najbolji posao na svetu” – novozelandski šef oduševio sve svojom novom mesnatom kreacijom

„Mislim da imaš najbolji posao na svetu" - novozelandski šef oduševio sve svojom novom mesnatom kreacijom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖