Recept za prebranac iz rerne
Savršen posni prebranac postoji, a mi imamo recept za ovaj specijalitet iz rerne:
Sastojci:
700 g pasulja,
1 veći praziluk,
1 veći crni luk,
Ulje,
Aleva paprika,
Tucana ljuta paprika,
So, biber,
Lovorov list,
Biber mleven,
Biber u zrnu,
Priprema:
Dobro operite pasulj, prelijte ga vodom, dodajte 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostavite pasulj da se kuva.
Na ulju propržite na krugove iseckan praziluk i crni luk. Dinstajte luk oko 20-30 minuta dok ne omekša. Dodajte u luk so, alevu papriku i tucanu papriku.
U tepsiju stavite na dno kuvanog pasulja (zrna pasulja treba da ostanu cela), preko toga stavite dinstan luk, pa opet red pasulja, red luka i tako dalje, završavajući sa slojem pasulja. Na vrhu dodajte malo ulja.
Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta. Pasulj treba da zadrži malo čorbice, ne sme biti potpuno suv.