Recept za savršen prebranac iz rerne
Savršen posni prebranac postoji i imamo Recept za savršeni pasulj iz rerne:
Sastojci:
700 g pasulja
1 veći praziluk
1 veći crni luk
Ulje
Aleva paprika
Tucana ljuta paprika
So, biber
Lovorov list
Biber mleven
Biber u zrnu
Priprema:
Dobro operite pasulj, prelijte ga vodom, dodajte 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostavite pasulj da se kuva.
Na ulju propržite na krugove iseckan praziluk i crni luk. Dinstajte luk oko 20-30 minuta dok ne omekša. Dodajte u luk so, alevu papriku i tucanu papriku.
U tepsiju stavite na dno kuvanog pasulja (zrna pasulja treba da ostanu cela), preko toga stavite dinstan luk, pa opet red pasulja, red luka i tako dalje, završavajući sa slojem pasulja. Na vrhu dodajte malo ulja.
Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta. Pasulj treba da zadrži malo čorbice, ne sme biti potpuno suv.