• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
urmasice
Bosnian,Syrup,Biscuits,(hurmašice,Or,Brdar)

Recept za urmašice

CityMagazine
07.02.2024. 1 min Recepti

Urmašice su orijentalni kolač od testa i jaja u obliku urmi, po tome su i dobile ime. Sve potrebne sastojke verovatno već imate u kući.

Sastojci:

Za testo:

250 g margarina
2 jaja
1 čaša jogurta (oko 200 ml)
1 prašak za pecivo
oko 600-700 g brašna

Za sirup:

2 šolje šećera
2 šolje vode
1 vanilin šećer

Imamo najstariji i jedini pravi recept za karbonaru: Danas je uopšte ovako ne pravimo

Uputstvo:

U većoj posudi umutite margarin, jaja i jogurt.
Dodajte prašak za pecivo, a zatim postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u obliku elipse debljine oko tri milimetra.
Poređajte urmašice u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.

Za sirup:

U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta.
Ostavite sirup da se ohladi.

Kada urmašice budu gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople.

Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju sirup pre nego što ih poslužite.

Uživajte u vašim urmašicama!

Oznake:

urmašice

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Suvo meso
Prethodni

Taste Atlas proglasio najbolje suvo meso na svetu: Naši su izgleda presolili svoje jer su komšije mnogo bolje prošle

Bešamel
Sledeći

Bešamel, recept za sos koji svako jelo pretvara u magiju

Sledeći
Bešamel
08.02.2024.

Bešamel, recept za sos koji svako jelo pretvara u magiju

Prethodni
06.02.2024.

Taste Atlas proglasio najbolje suvo meso na svetu: Naši su izgleda presolili svoje jer su komšije mnogo bolje prošle

Suvo meso

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖