Recept za urmašice
Urmašice su orijentalni kolač od testa i jaja u obliku urmi, po tome su i dobile ime. Sve potrebne sastojke verovatno već imate u kući.
Sastojci:
Za testo:
250 g margarina
2 jaja
1 čaša jogurta (oko 200 ml)
1 prašak za pecivo
oko 600-700 g brašna
Za sirup:
2 šolje šećera
2 šolje vode
1 vanilin šećer
Uputstvo:
U većoj posudi umutite margarin, jaja i jogurt.
Dodajte prašak za pecivo, a zatim postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.
Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u obliku elipse debljine oko tri milimetra.
Poređajte urmašice u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.
Za sirup:
U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta.
Ostavite sirup da se ohladi.
Kada urmašice budu gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople.
Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju sirup pre nego što ih poslužite.
Uživajte u vašim urmašicama!
No Comment! Be the first one.