• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Savršeni domaći pomfrit koji izgleda kao iz restorana
Foto: Edwin Remsberg / VWPics / Profimedia

Savršeni domaći pomfrit koji izgleda kao iz restorana

CityMagazine
28.08.2025. 1 min Recepti

Ako tražite jednostavan, ali ukusan način da podignete standard običnog pomfrita, TikToker Maks, poznat kao @mealswithmax, ima recept koji će oduševiti sve. Njegov trik je kombinacija hrskavog krompira, belog luka i parmezana koja daje neodoljiv ukus.

Prvo oljuštite krompir. Krompir isecite na štapiće, veličine klasičnog pomfrita, i stavite ih u činiju sa hladnom vodom.

„Dobro promešajte. Voda će postati mutna, to je skrob koji izlazi iz krompira. Možete ih ostaviti 15 do 30 minuta, ali ja obično nemam strpljenja za to“, savetuje Maks.

Video pogledajte OVDE.

Zatim krompir procedite i stavite u ključalu vodu da se blago obari tri do pet minuta. Nakon toga ponovo procedite i rasporedite na rešetku da se ocedi i osuši na pari. Tek kada su potpuno suvi, ide sledeći korak – pečenje u fritezi na vruć vazduh ili u rerni.

Maks ih lagano poprskava uljem i peče na 180°C oko 20 minuta, uz obavezno protresanje na pola pečenja.

Na kraju pomfrit vraća u činiju i posipa solju, belim lukom u prahu i rendanim parmezanom. I pomfrit je spreman za serviranje!

Prema savetima portala The Spruce Eats, kvalitet krompira je ključan za savršen pomfrit. Najbolje je birati sorte sa visokim sadržajem skroba jer su gušće i imaju manje vlage.

Treba izbegavati „voštane“ sorte, poput crvenog ili mladog krompira, jer previše vode može učiniti da se pomfrit tokom pečenja isprazni i ne bude hrskav.

Oznake:

krompirpomfrit

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Preko 2.000 godina star recept za pastu: Izmislili su ga Etrurci, a mi u njemu uživamo i dan danas
Prethodni

Preko 2.000 godina star recept za pastu: Izmislili su ga Etrurci, a mi u njemu uživamo i dan danas

Pečeni jogurt: Možda zvuči čudno, ali ovo je savršen desert za kasno leto
Sledeći

Pečeni jogurt: Možda zvuči čudno, ali ovo je savršen desert za kasno leto

Sledeći
Pečeni jogurt: Možda zvuči čudno, ali ovo je savršen desert za kasno leto
29.08.2025.

Pečeni jogurt: Možda zvuči čudno, ali ovo je savršen desert za kasno leto

Prethodni
27.08.2025.

Preko 2.000 godina star recept za pastu: Izmislili su ga Etrurci, a mi u njemu uživamo i dan danas

Preko 2.000 godina star recept za pastu: Izmislili su ga Etrurci, a mi u njemu uživamo i dan danas

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖