Savršeno jelo koje možete da skuvate danas i imate ručak za dva dana: Punjene paprike
Ako želite ručak koji je sočan, mirisan i idealan za obrok danas i sutra, probajte klasične punjene paprike.
Sastojci (za 4 osobe):
8 velikih paprika (crvene ili žute)
400 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i junetine)
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
2 kašike sitno seckanog peršuna
So i biber po ukusu
400 ml paradajz sosa ili pelata
2 kašike ulja
200 ml vode
Priprema:
Paprike očistite od semena i sačuvajte ih cele.
Na malo ulja propržite sitno seckan crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, pirinač, proprženi luk, jaje, peršun, so i biber. Dobro izmešajte smesu.
Punjene paprike napunite do vrha mesnom smesom i stavite ih u šerpu uspravno.
Preko paprika sipajte paradajz sos pomešan sa vodom. Dodajte kašiku ulja po želji.
Poklopite i kuvajte na laganoj vatri 40–50 minuta, dok paprika ne omekša, a pirinač se skuha.
Saveti:
Punjenje možete dodatno začiniti po ukusu sa malo sušenog bilja ili ljute paprike.
Ostatak jela čuvajte u frižideru do 2–3 dana, pa je idealno za pripremu unapred.

Trenutno nema komentara! Budite prvi