• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Punjena paprika
Punjena paprika, foto: Miljan Živković / Alamy / Profimedia

Savršeno jelo koje možete da skuvate danas i imate ručak za dva dana: Punjene paprike

CityMagazine
05.10.2025. 1 min Recepti

Ako želite ručak koji je sočan, mirisan i idealan za obrok danas i sutra, probajte klasične punjene paprike.

Sastojci (za 4 osobe):

8 velikih paprika (crvene ili žute)

400 g mlevenog mesa (mešavina svinjetine i junetine)

100 g pirinča

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 jaje

2 kašike sitno seckanog peršuna

So i biber po ukusu

400 ml paradajz sosa ili pelata

2 kašike ulja

200 ml vode

Malidžano – savršeni namaz od patlidžana za svaki dan

Priprema:

Paprike očistite od semena i sačuvajte ih cele.

Na malo ulja propržite sitno seckan crni i beli luk dok ne postanu staklasti.

U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, pirinač, proprženi luk, jaje, peršun, so i biber. Dobro izmešajte smesu.

Punjene paprike napunite do vrha mesnom smesom i stavite ih u šerpu uspravno.

Preko paprika sipajte paradajz sos pomešan sa vodom. Dodajte kašiku ulja po želji.

Poklopite i kuvajte na laganoj vatri 40–50 minuta, dok paprika ne omekša, a pirinač se skuha.

Saveti:

Punjenje možete dodatno začiniti po ukusu sa malo sušenog bilja ili ljute paprike.

Ostatak jela čuvajte u frižideru do 2–3 dana, pa je idealno za pripremu unapred.

Oznake:

punjene paprike

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

malidžano
Prethodni

Malidžano – savršeni namaz od patlidžana za svaki dan

restoran
Sledeći

Otkrili smo novi, mali restoran na jednoj beogradskoj pijaci, a pored hrane i pića, oduševiće vas i njihovo ime

Sledeći
restoran
08.10.2025.

Otkrili smo novi, mali restoran na jednoj beogradskoj pijaci, a pored hrane i pića, oduševiće vas i njihovo ime

Prethodni
05.10.2025.

Malidžano – savršeni namaz od patlidžana za svaki dan

malidžano

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine
    leptirica
    Bila je Čkaljina mezimica, bila je Leptirica od koje je strepela cela Jugoslavija, a onda je nestala sa scene
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖