Sultanova sarma: Recept za savršeni kolač
Sultanova sarma je kolač za koji vam treba par minuta. Zovu ga još i Paša lokum kolač, a mi vam donosimo provereni recept.
Potrebno je:
1 l mlleka
110 gr brašno
120 gr šećera
3 kašike kakaoa
1 kesica vanilin šećera
50 g maslaca
200 ml šlaga
Priprema:
Duboki pleh ili pleh najvećeg mogućeg prečnika namažite puterom i pospite kokosom.
U činiji pomešajte brašno, šećer, kakao i vanilin šećer.
Od ukupne količine upotrebljene u receptu odvojite malo mleka, dodajte u smesu i sve dobro promešajte.
Prokuvajte ostatak mleka i sklonite sa ringle.
Smesu šećera, brašna, kakao i vanilin šećera umešajte u mleko i vratite na šporet još 2-3 minuta.
Kada je gotovo, umešajte puter i dok je sve još vruće sipajte u šerpu sa kokosom. Što ravnomernije jer se smesa brzo zgusne.
Ostavite da se ohladi oko 2 sata.
Za to vreme napravite šlag. Ako želite dodajte mu i malo kokosa.
Kada se smesa ohladi, prelijte je šlagom u tankom sloju.
Smesu prvo iseći po dužini, pa uspravno isecite na štapiće, pa svaki komad urolajte.
No Comment! Be the first one.