Supa od luka
Veoma se lako pravi i može da bude odličan izbor za nedeljni ručak.
POTREBNO JE:
50 g puter,
4 kašike ulja,
4 veće glavice crnog luka,
1 kašičica šećera,
100 ml belog vina,
2 kašike brašna,
2 l goveđeg bujona,
so,
biber,
6 kriški prepečenog hleba,
100 g kačkavalja.
PRIPREMA: Zagrejte puter i ulje. Dodajte crni luk isečen na rebra i propržite 2-3 minuta. Dodajte šećer, pa lagano pržite još 15-20 minuta, dok luk ne postane svetlosmeđ. Dodajte brašno, kratko promešajte, pa dodajte goveđi bujon i kuvajte još 30 minuta.
Dodati so, biber i vino po želji. Nasecite kriške hleba, malo iz zapecite u rerni, zatim ih izvadite i narendajte preko kačkavalj, pa vratite u rernu da se kačkavalj istopi. Na dno tanjira stavite prepečen hleb, prelijte ga supom i poslužite toplo.
No Comment! Be the first one.