Tart sa slaninom i povrćem
Smuti pa prospi doručak. Recept koji uvek možete da promenite u zavisosti od onoga što imate u frižideru.
POTREBNO JE:
150 g luka,
2 čena belog luka,
50 g dimljene slanine,
150 g tikvica,
100 g šargarepe,
50 g sira,
60 g brašna,
1/2 kašičice praška za pecivo,
1/2 dl ulja,
3 jaja,
so, biber.
PRIPREMA: Slaninu ispecite na tiganju bez dodatka masnoće. U jednu činiju stavite luk, beli luk, tikvice, šargarepu i slaninu. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jaja, sir, ulje, so i biber. Sve dobro izmešajte kašikom. Okrugli kalup prečnika 22 cm premažite sa maslacem i pospite brašnom. Ulijte smesu, poravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 – 35 minuta.
No Comment! Be the first one.