• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
tost sir
Foto: Shutterstock/George Dolgikh

Recept za najbolji tost sa sirom koji ćete ikad probati

CityMagazine
15.04.2024. 1 min Recepti

Svako ima svoju ideju za sendvič sa topljenim sirom i kod nekog to obuhvata neke mesnate dodatke, kod drugih začine, ali postoji jedan sastojak koji sjajno ide uz sir.

Ovaj sendvič može se napraviti i bez tostera, dovoljan je samo jedan tiganj i malo strpljenja, piše Punkufer.hr.

Za ukusno punjenje iskoristite čak dve vrste narendanog sira poput mocarele i čedara, ali i sirni namaz. Možete uzeti običan sirni namaz ili onaj sa začinskim biljem.

Dodatnu slast sendviču daće i nešto majoneza koji stavite u punjenje, a spoljnu stranu sendviča obavezno premažite maslacem pre nego što ga stavite da se tostira u tiganju.

Sastojci za dva sendviča:

  • 80 g majoneza
  • 80 g narendane mocarele
  • 80 g narendanog čedara
  • 30 g sirnog namaza
  • 4 kriške hleba debljine oko jednog centimetra
  • 2 kašike maslaca
  • ½ čajne kašičice belog luka u prahu
  • so po želji

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte sirni namaz i majonez. Dodajte rendani sir i beli luk u prahu. Probajte smesu pa posolite ako mislite da treba.
  2. Kriške hleba namažite maslacem s jedne strane.
  3. Podelite sirnu smesu na dva dela. Premažite nadev preko jedne kriške hleba – na onu stranu koja nije namazana maslacem, pa poklopite drugom kriškom hleba.
  4. Zagrejte tiganj pa u njemu zapecite sendviče – pecite hleb sa svake strane oko četiri do pet minuta dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju, a sir se ne rastopi.

Oznake:

sendvičsirtost

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Sok od zove
Prethodni

Sok od zove, recept koji vraća u detinjstvo

Bademovo mleko
Sledeći

Napravite bademovo mleko: Recept je tako jednostavan

Sledeći
Bademovo mleko
15.04.2024.

Napravite bademovo mleko: Recept je tako jednostavan

Prethodni
12.04.2024.

Sok od zove, recept koji vraća u detinjstvo

Sok od zove

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖