Recept za najbolji tost sa sirom koji ćete ikad probati
Svako ima svoju ideju za sendvič sa topljenim sirom i kod nekog to obuhvata neke mesnate dodatke, kod drugih začine, ali postoji jedan sastojak koji sjajno ide uz sir.
Ovaj sendvič može se napraviti i bez tostera, dovoljan je samo jedan tiganj i malo strpljenja, piše Punkufer.hr.
Za ukusno punjenje iskoristite čak dve vrste narendanog sira poput mocarele i čedara, ali i sirni namaz. Možete uzeti običan sirni namaz ili onaj sa začinskim biljem.
Dodatnu slast sendviču daće i nešto majoneza koji stavite u punjenje, a spoljnu stranu sendviča obavezno premažite maslacem pre nego što ga stavite da se tostira u tiganju.
Sastojci za dva sendviča:
- 80 g majoneza
- 80 g narendane mocarele
- 80 g narendanog čedara
- 30 g sirnog namaza
- 4 kriške hleba debljine oko jednog centimetra
- 2 kašike maslaca
- ½ čajne kašičice belog luka u prahu
- so po želji
Priprema:
- U velikoj posudi pomiješajte sirni namaz i majonez. Dodajte rendani sir i beli luk u prahu. Probajte smesu pa posolite ako mislite da treba.
- Kriške hleba namažite maslacem s jedne strane.
- Podelite sirnu smesu na dva dela. Premažite nadev preko jedne kriške hleba – na onu stranu koja nije namazana maslacem, pa poklopite drugom kriškom hleba.
- Zagrejte tiganj pa u njemu zapecite sendviče – pecite hleb sa svake strane oko četiri do pet minuta dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju, a sir se ne rastopi.