• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
tulumbe
Tulumbe, foto: Shutterstock

Tulumbe, recept za hrskvi slatkiš

CityMagazine
10.04.2025. 2 min Recepti

Tulumbe su jako slatke. Ali malo ko može da im odoli.

Evo klasičnog recepta za tulumbe, jedan od najomiljenijih orijentalnih deserata, hrskav spolja, sočan i sirupast iznutra:


Tulumbe


Sastojci za testo:

250 ml vode100 ml ulja200 g brašna3 jajaprstohvat soli

Za prženje:

ulje (u dubljoj šerpi, da tulumbe mogu da plutaju)

Sastojci za sirup:

600 g šećera400 ml vode1 kesica vanilin šećera (ili par kapi ekstrakta vanile)2 kriške limuna (opciono, za osvežavajući šmek)

Priprema:

  1. Prvo napravite sirup: U šerpi pomešajte šećer, vodu i limun. Stavite na vatru i kuvajte dok ne provri. Smanjite temperaturu i kuvajte još 10–15 minuta da se sirup malo zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
  2. Priprema testa: U šerpi zagrejte vodu, ulje i prstohvat soli do ključanja. Sklonite sa vatre i dodajte svo brašno odjednom, pa mešajte brzo (najbolje drvenom kašikom) dok se ne dobije kompaktno testo koje se odvaja od šerpe. Ostavite testo da se malo ohladi (10-ak minuta), pa dodajte jedno po jedno jaje, muteći mikserom ili varjačom. Na kraju, testo treba da bude gusto, glatko i sjajno.
  3. Prženje: Testo stavite u poslastičarsku vrećicu (ili jaču kesu sa zvezdastim nastavkom). Ugrejte ulje na srednje jakoj vatri. Važno: ulje ne sme biti previše vrelo, da tulumbe ne pregore spolja a ostanu sirove iznutra. Istiskujte testo u ulje u željenoj dužini (5–7 cm) i pržite dok ne postanu zlatne i hrskave sa svih strana. Vadite ih na ubrus da se ocede, pa dok su još tople umačite ih u hladan sirup i ostavite da dobro upiju.

Oznake:

tulumbe

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept dana: Junetina tako meka da se raspada kada je dodirnete viljuškom
Prethodni

Recept dana: Junetina tako meka da se raspada kada je dodirnete viljuškom

Slani rolat,
Sledeći

Slani rolat, recept za jelo sa šunkom i sirom

Sledeći
Slani rolat,
10.04.2025.

Slani rolat, recept za jelo sa šunkom i sirom

Prethodni
09.04.2025.

Recept dana: Junetina tako meka da se raspada kada je dodirnete viljuškom

Recept dana: Junetina tako meka da se raspada kada je dodirnete viljuškom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖