• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Urmašice, najbrži recept
Urmašice, foto: Shutterstock

Urmašice, najbrži recept

CityMagazine
02.10.2023. 1 min Recepti

Urmašice su savršen slatkiš, a tako se lako spremaju.

Sastojci:

Za testo:
250g margarina
2 jaja
1 čaša jogurta (oko 200ml)
1 prašak za pecivo
Oko 600-700g brašna

Za sirup:

2 šolje šećera
2 šolje vode
1 vanilin šećer

Priprema:

U većoj činiji, umutite margarin, jaja i jogurta.

Dodajte prašak za pecivo i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke.

Podelite testo na manje loptice i svaku razvucite u krug debljine oko 3mm.

Poređajte urmašice u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite urmašice u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlatno smeđe.
Dok se urmašice peku, pripremite sirup. U šerpu stavite šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvajte dok se šećer ne otopi i smesa ne postane gusta. Ostavite da se šećerac ohladi.

Kada su urmašice gotove, prelijte ih ohlađenim sirupom dok su još uvek tople.
Ostavite urmašice da se dobro ohlade i upiju šećerac pre nego što ih poslužite.

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Slavni italijanski kuvar podelio je genijalan način kako da iskoristite ostatke testenine: Recept koji svima treba
Prethodni

Slavni italijanski kuvar podelio je genijalan način kako da iskoristite ostatke testenine: Recept koji svima treba

Meze by Elliniko: Čari beskrajnog grčkog leta čekaju vas i početkom naše druge sezone - u Beogradu
Sledeći

Meze by Elliniko: Čari beskrajnog grčkog leta čekaju vas i početkom naše druge sezone – u Beogradu

Sledeći
Meze by Elliniko: Čari beskrajnog grčkog leta čekaju vas i početkom naše druge sezone - u Beogradu
04.10.2023.

Meze by Elliniko: Čari beskrajnog grčkog leta čekaju vas i početkom naše druge sezone – u Beogradu

Prethodni
27.09.2023.

Slavni italijanski kuvar podelio je genijalan način kako da iskoristite ostatke testenine: Recept koji svima treba

Slavni italijanski kuvar podelio je genijalan način kako da iskoristite ostatke testenine: Recept koji svima treba

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖