Za omiljeno balkansko jelo treba vam manje od 1 evra, a gotovo je za tren oka
Razljevuša je brzo i jednostavno jelo koje je svojevrsna balkanska verzija jorkširskog pudinga, a najbolje od svega je što je ovo jelo toliko jeftino da, kada se sve sabere, neće vas koštati ni jedan evro.
To je cena za dve porcije, a uvek možete duplirati količinu – u tom slučaju će vas koštati malo više od jednog evra, piše Index.
Od sastojaka će vam za ovo jelo biti potrebni:
– jedna kašika svinjske masti
– 2 jaja
– 4 kašike glatkog brašna
– 200 ml mleka
– prstohvat soli
Kako napraviti razljevušu
Osim što je jeftino, ovo jelo je gotovo u tren oka. Za početak ćete u pleh staviti mast, a zatim ćete ga staviti u rernu koju ste prethodno zagrejali na 230 stepeni kako bi se mast otopila. U međuvremenu ćete ostale sastojke dobro izmešati varjačom pa ih izliti u zagrejani pleh.
Sada rernu smanjite na 190 stepeni, vratite pleh i razljevušu pecite otprilike 15 minuta. Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja, a nakon pečenja razljevušu malo ohladite i poslužite.