Zaboravite ulje i maslac, jaja su najukusnija kad se isprže na ovaj način: Caka je u neočekivanom sastojku
Da li više volite kad se jaja isprže na ulju, maslacu ili na masti? Ako ih još niste pržili na maslacu i masti, ne znate šta propuštate, ali postoji još jedan način pripreme i taj je najbolji. Za njega će vam trebati pomalo neočekivan sastojak, ali bez brige, tehnika je ista, možda čak i jednostavnija nego kod klasičnog prženja.
Prema receptu koji je zapalio društvene mreže, najukusnija pržena jaja pripremaju se uz pomoć – pavlake, piše Slobodna Dalmacija.
Sve što treba da uradite jeste da ulje, maslac ili mast zamenite pavlakom pa u njoj ispržite jaje. Pritom, ne preporučuje se da puno „uznemiravate“ jaja, samo ih lepo ostavite da se prže dok nisu gotova. Nema opasnosti ni da zagore, naravno, osim ako ih zaboravite na ringli.
Ovo jelo će vam naročito prijati ako ga poslužite na prepečenom domaćem hlebu ili tostu.
Jaja u pavlaci
Watch on TikTok
Sastojci:
100 ml pavlake
2 jaja
dodaci po izboru
so
Priprema:
Dodajte pavlaku u mali tiganj i rasporedite je po celom dnu. Dodajte začine ako ih koristite.
Preko svega razbijte jaja, posolite ih i pobiberite. Poklopite i pržite oko 5 minuta ili dok se belance ne ispeče.
Pospite začinskim biljem po želji i poslužite.
Nema komentara! Budite prvi.