Džejmi Oliver otvorio restoran u Beogradu: Evo koje je najjeftinije, a koje najskuplje jelo na meniju
Čuveni britanski kuvar i TV zvezda Džejmi Oliver pohvalio se na Instagramu da je u Beogradu otvoren njegov restoran “Džejmis italijan” (Jamie’s Italian).
„Beograde, otoveni smo“, napisao je Oliver u storiju na svom Instagram nalogu uz fotografiju osoblja ispred novootvorenog restorana na Sava promenadi, u Beogradu na vodi, piše N1.
„Velike čestitke celom mom timu u @jamiesitalianserbia koji je upravo otvorio moj prvi restoran u Srbiji. Lokacija je predivna, u srcu Beograda na vodi, na obali reke Save“, naveo je Oliver uz fotografiju tanjira sa specijalitetima nove gastronomske destinacije u našem gradu.
Džejmi Oliver je u storiju podelio i snimak pripreme pice u njegovom beogradskom restoranu.
„Vrata su zvanično otvorena i pogledajte samo te pice! Sjajan rad tima @jamiesitalianserbia. Veoma sam ponosan na sve vas. Prenesite svima moju ljubav“, napisao je poznati kuvar.
Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana Džejmija Olivera dostupan je i meni na kom se nalaze brojni specijaliteti italijanske kuhinje po recepturi poznatog britanskog kuvara.
Cene pica se kreću od 865 („Marinara“ sa pelatom, inćunima, kaprom, belim lukom i origanom) do 1.555 dinara („San Daniele“ nazvana po poznatom pršutu uz koji još idu pelat, mocarela i straćatela sirevi, pikantna rukola i parmezan).
Najjeftinije glavno jelo su ravioli sa tartufima (975 dinara), a najskuplje biftek sa puterom od tartufa, plemenitim pečurkama i kjanti sosom (2.725 dinara).
U restoranu Džejmija Olivera možete se i zasladiti. Napristupačnija poslastica je panakota sa pistaćima – 545 dinara, porcija sa tri kugle sladoleda je 565 dinara, a najskuplji je „Amalfi čizkejk“ – 765 dinara.
Restoran je, kako se navodi na zvaničnom sajtu, otvoren svakog dana od 11 sati do ponoći.