Ovaj zastrašujući recept kruži internetom: Kako da od litre mleka dobijete kilogram sira
Da se ne živi baš lako svi znamo. Inflacija, hrana je skupa, ali neke stvari zaista ne treba menjati.
Poslednjih dana se po internetu proširio recept za sir. Tačnije, kako da u svojoj kuhinji od litre mleka napravite kilogram sira.
Da, dobro ste pročitali.
Priprema ovog “sira” ide ovako. U šerpi treba da zagrejete litar mleka, posolite ga i sipate ni manje ni više nego kukuruzni skob, odnosno.
Mešate, dodate touglić topljenog sira, zatim malo rendane gaude i sve to doooooobro umutite štapnim mikserom, da ne ostanu grudvice.
Sada smesu prespete u ambalažu od mleka i ostavite da se ohladi i stegne. Posle samo isečete ambalažu i dobili ste ….pa neki kažu sir.
Dakle, niste dobili sir. Dobili ste puding od sira, nešto što miriše na sir…
U komentarima su se javili i oni koji su probali ovaj recept. Javili su se i oni koji kažu da grudvice ne može da eliminiše ni najjači štapni mikser.
“Ja sam pravila i dobila sam veću količinu. Sir je odličan i mirise mi na topljeni sir, baš onaj koji ja volim. Može se napraviti i od mlijeka sa reduciranom masnoćom i sirom light, za one koji imaju visok krvni pritisak. Sir ima super ukus i lijepo se i reze. Ja sam oduševljena ovako napravljenim sirom a napravi se vrlo brzo. Srdacni pozdravi!!!”
“Ako je ovo sir onda sam ja Rimski Papa😄😃😁😆😀 Ovo bi se moglo nazvati ,samo ”slani puding sa sirom”.”
“Isprobano jednom i bilo dovoljno.
Puding, kako reče neko, ali ne sa ukusom sira već sa ukusom bešamel sosa😁”
“Za kg sira parmezana potrebno je 14 kg mlijeka, hvala”
I tako, rasprava je krenula sama od sebe, pa su komentari zanimljiviji od samog recepta.
Od onih koji su ga probali i brane ga, do onih koji su ga osudili na propast i nazvali zastrašujućim jer nije sir.
Da li ćete vi probati da ga napravite?