Pascal: Novosadski restoran koji nas je osvojio na prvi zalogaj
Među novim restoranima koji prečesto liče jedni na druge, od ponude do enterijera, ovo mesto u Novom Sadu privuklo nas je na prvi pogled i osvojilo na prvi zalogaj. Simpatično i neformalno, od bašte sa šporetom na kome se kuva belo vino sa smokvama i cimetom, do unutrašnjeg dopadljivog dela na dva nivoa, preko izbora muzike do tople preporuke osoblja, sve se uklopilo u taj prvi utisak.
Apsolutno na tom tragu je i ovdašnja ponuda koja varira teme od street food ugođaja do ne-klasične ponude pasta i rižota, mesa i burgera. Na nekoliko opcija za doručak i kroasana, nadovezuju se moćni sendviči sa ćabatom, na čelu sa pulled pork favoritom, kao i odlične kobasice. Čorbice su idealne za zagrevanje, njoke sa svežim spanaćem i sušenim paradajzom bile su sjajne, kao i John Lemon taljatele.
Među burgerima dry aged cheese burger je i te kako opravdao izbor simfonijom ukusa, dok je sa druge strane rolovana piletina u gorgonzola sosu bila fina ravnoteža u našem izboru. Za obavezan sledeći dolazak ostavljamo američke palačinke za desert, a za Pascal dajemo iskrenu i toplu preporuku za svako doba dana…