Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo šta su sve poznati glumci i glumice morali da nauče da bi bili uverljiviji u svojim ulogama

AUTOR: CityMagazine 23 Apr, 2022
Evo šta su sve poznati glumci i glumice morali da nauče da bi bili uverljiviji u svojim ulogama

Često se dešava da filmski glumci i glumice moraju za kratko vreme da nauče neku veštinu koju izvode likovi koje tumače, a ponekad i da budu veoma dobri u njoj. Dubleri im mogu pomoći samo donekle, zbog čega je važno i da same nauče da rade traženu stvar zarad uloge.

Mnogi od njih na ovo gledaju kao izazov, a na kraju čitavog procesa, osećaju ponos što su postali znalci u još jednoj aktivnosti, koju uopšte nisu praktikovali do tada. Napomenućemo u narednim redovima neke primere ovog fenomena iz Holivuda.

Kijanu Rivs je naučio da surfuje za potrebe filma Point Break

Glavni likovi akcionog filma Point Break su surferi, zbog čega su glumci koji ih tumače morali da nauče da „jašu“ talase kao da se već godinama bave ovim sportom. Jedan od njih je bio i Kijanu Rivs.

Njegov instruktor Denis Džarvis izjavio je da tada mladi glumac sigurno nikada nije stao na dasku, ali da je relativno brzo naučio da surfuje. Rivs je toliko zavoleo ovaj sport na vodi, da je nastavio da se njime aktivno bavi i nakon završetka snimanja filma.

Natali Portman je vredno igrala balet pre nego što se pojavila na setu filma Black Swan

Natali Portman je išla u baletsku školu kao dete, ali kad je došlo vreme da igra u filmu Black Swan, ona je shvatila da je zaboravila dosta toga u vezi ove plesne veštine.

Kako bi se dovoljno izveštila da bi bila ubedljiva u svojoj ulozi balerine, američka glumica je svakodnevno išla na časove baleta u trajanju od čak 5 sati. Njen trud se veoma isplatio, jer je film bio veoma uspešan, a Portmanovoj je doneo i Oskara.

Maheršala Ali je savladao osnove sviranja klavira zarad uloge u filmu Green Book

Budući da je Green Book film o pijanisti i kompozitoru Donu Širliju, uvek je bio plan da glumac koji ga bude igrao nauči da svira klavir, ako već ne zna.

Maheršala Ali, koji je izabran za ovu ulogu, bio je prema navodima njegovog instruktora veoma posvećen učenju sviranja ovog instrumenta. Plan je bio da njihovi časovi traju 1 sat, međutim, popularni holivudski glumac insistirao je da traju bar 3 sata.

Tom Kruz je išao na časove letenja samo zbog jedne scene u filmu Mission Impossible: Fallout

Tom Kruz se ponosi time što retko koristi usluge kaskadera, već se trudi da sam izvodi sve vratolomije u akcionim filmovima u kojima igra. On takođe ima običaj da za potrebe svakog filma iz serijala Mission Impossible proširi svoj arsenal veština.

Kada je šesti deo ove filmske sage došao na red, Kruz je odlučio da nauči da pilotira helikopterom. On je za kratko vreme sakupio 2.000 sati letenja, što mu je omogućilo da u jednoj sceni filma Mission Impossible: Fallout zaista vozi ovu letelicu.

Riz Ahmed je naučio znakovni jezik zarad role u filmu Sound of Metal

Riz Ahmedov lik u filmu Sound of Metal postepeno gubi svoj sluh, zbog čega je prinuđen da nauči znakovni jezik za gluve osobe. Isto je uradio i sam engleski glumac, iz poštovanja prema delu populacije koji slabo ili uopšte ne čuje.

Ahmed je kasnije priznao da su mu njegov učitelj znakovnog jezika i gluve osobe s kojim ga je vežbao značajno pomogli da shvati pravi smisao ljudske komunikacije, i da danas mnogo bolje sluša svoje sagovornike nego što je to činio pre učenja ove veštine.

Izvor: Bright Side
Izvori slika iz naslovnog kolaža: Universal Pictures, Paramount Pictures, Fox Searchlight Pictures

Najčitanije

5 karakteristika zrelih muškaraca

Zrelost ne zavisi od starosti. Većina ljudi pre ili kasnije sazri. Postavlja se pitanje, šta jednog muškarca čini zrelim? Ponudićemo…

5 najčešćih propusta majki dečaka

Svaka majka sanja o tome da u svoje dete uloži maksimum i odgaji srećnu i skladnu osobu, no ponekad takve…

Ne stupajte u brak dok niste rešili ove tri stvari sa partnerom

Brak je uobičajen sledeći stepenik u većini ozbiljnih veza, ali nažalost mnogi brakovi se i dalje završavaju razvodom. Da biste…

Igranje video igara ima iznenađujuću posledicu po dečju inteligenciju

Iako je dominantno mišljenje u vezi sa video igrama da su one loše za decu i da bi trebalo da…

Kako odabrati pravo odelo prema tipu građe?

S početkom vrućine postavlja se pitanje šta obući na posao. Leti odabir za radne dane nije nimalo lak. Pred odećom…

Navike koje samo pogoršavaju anksioznost

Epidemija Covid-19 negativno se odrazila na mentalno zdravlje stanovnika većine zemalja, i o tome treba da se polemiše. Stoga smo…

Najnovije - Kultura

Pogledajte trejler za novu „Nemoguću misiju“

Itan Hant i njegov tim špijuna se vraćaju u novoj avanturi pod nazivom Nemoguća misija: Odmazda – prvi deo. To…

Otvaranje izložbe „Razgovor biljnog korenja” u Gradskoj galeriji KC Grad

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi pod nazivom Razgovor biljnog korenja koja će u ponedeljak, 23. maja od 20 časova biti…

SNP pleše Anu Karenjinu

Čuvena Tolstojeva priča o ljubavi Ane Karenjine i Alekseja Vronskog, toliko velika da je uništila oboje, inspirisala je koreografa Krunoslava…

„Moon Knight” – između superheroja i psihoterapije

Kakve veze imaju superheroji, egipatski bogovi i disocijativni poremećaj ličnosti? U seriji Moon Knight, najnovijoj iz Marvelovog stripsko-filmsko-serijskog univerzuma, ove…

10. ArtLink festival: Muzika na tvrđavama

ArtLink festival, ove godine u svom desetom izdanju, kao deo evropske inicijative Gradovi festivali i sa motom Umetnici za prirodu, održava se od 25.…

Kris Prat je specijalac u novoj seriji „The Terminal List“ (TREJLER)

Amazon Studios objavio je prvi trejler za svoju novu seriju The Terminal List. U pitanju je akcioni triler inspirisan istoimenim…