Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo koji mjuzikl otvara ovogodišnji Kanski festival

AUTOR: CityMagazine 19 Apr, 2021
Evo koji mjuzikl otvara ovogodišnji Kanski festival

Film Annette, reditelja Lea Karaksa, otvoriće ovogodišnji Kanski festival 6. jula. Tog dana očekuje nas prava poslastica, jer su glavne uloge pripale Marion Kotijar i Adamu Drajveru. Interesantno je da ovo ostvarenje na engleskom jeziku označava povratak Karaksa na čuvenu Kroazetu nakon 9 godina, kada je predstavio Holy Motors. Ovoga puta pred nama je svetska premijera, a mjuzikl će se naći i u trci za nagradu.

Radnja prati život Henrija, inače stand-up komičara, i En, koja je međunarodno priznata pevačica. Iako vode život pod lupom javnost, oni su srećni i čini se da su savršen spoj. Međutim, sve se menja kada se ostvare u ulozi roditelja devojčice Anet, čija sudbina im okreće život naopačke. Na ideju da napišu ovu priču došli su muzičari dua Sparks, koji se još od ʽ70-ih godina bave alternativnom muzikom. Oni su, nimalo neobično, i autori muzike za ovo ostvarenje.

Pres služba Filmskog festivala u Kanu u saopštenju je iznela svoje obrazloženje za izbor filma na otvaranju. „Vizionarski nastrojen i zagonetan, Leo Karaks stvorio je neke od najlepših scena francuske kinematografije u proteklih 35 godina, a njegov pristup režiji iznova nas nadahnjuje. On je poetični genije nepresušne mašte, čiji svet prožet vizijama i duhovima možemo nazvati l’enfant terrible francuskog filma.”

Podsećanja radi, reditelj je svoj prvi uspeh postigao kada je imao svega 24 godine, naslovom Boy Meets Girls (1984). Reč je o putovanju kroz Pariz u crno-belom formatu. Predsednik Kanskog festivala stoga je istakao da su očekivanja i ovoga puta velika. On se osvrnuo i na prethodnu godinu u kojoj su svim ljubiteljima umetnosti nedostajali sadržaji poput ovog, te da su se nadali zasluženom poklonu. Ovde napominjemo i to da će zvanični program manifestacije biti poznat 27. maja.

Kada govorimo o periodu održavanja festivala na Azurnoj obali, prvobitno je planiran za ranije, međutim organizatori su bili spremni za iznenađenja u vidu odlaganja. Umesto od 11. do 22. maja, zvezde će se na ovom mestu okupiti od 6. do 17. jula. Za kraj izdvajamo i to da se pretpostavlja da će se u ulozi predsednika žirija ovog prestižnog događaja ponovo naći reditelj Spajk Li.

Izvor: Elle France

Naslovna fotografija: © Press