Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Novi posteri sa glavnim likovima najavljuju naučnofantastični blokbaster „Dina“

AUTOR: CityMagazine 20 Jul, 2021
Novi posteri sa glavnim likovima najavljuju naučnofantastični blokbaster „Dina“

Nakon više godina čekanja, Deni Vilnevova filmska adaptacija naučnofantastičnog romana Dina konačno će stići u svetske bioskope. Premijera filma će se održati 22. oktobra, a u svrhu promocije ovog blokbastera studio Warner Bros. krenuo je da javnost upoznaje sa likovima koji nastanjuju univerzum iz popularne knjige Frenka Herberta i njenih nastavaka. Ostanite sa nama u nastavku ako vas zanima ko je ko u predstojećem naučnofantastičnom filmu Dina.

Izvor: Warner Bros.

Glavni junak ove naučnofantastične sage je Pol Atreid. On je sin vojvode Leta i njegov naslednik na čelu kuće Atreid. U filmu ga tumači Timoti Šalame.

Izvor: Warner Bros.

Zendaji je poverena uloga Čani, devojke iz pustinjskog naroda Fremen sa planete Arakis. Ona se javlja u Polovim snovima, a kasnije mu pomaže da izraste u velikog vođu.

Izvor: Warner Bros.

Polovog oca, vojvodu Leta, igra Oskar Ajzak. On je vladar okeanske planete Kaladan, koji od galaktičkog cara dobija zadatak da upravlja planetom Arakis, izrazito bogatom melanžom, jednom od najvažnijih supstanci u univerzumu.

Izvor: Warner Bros.

Lejdi Džesika je konkubina vojvode Leta i Polova majka. Ona je ujedno i članica ženskog religijskog reda Beni Džezerit koji ima velike političke i društvene ambicije. U filmu je tumači Rebeka Ferguson.

Izvor: Warner Bros.

Stelan Skarsgard u filmu Dina ima čast da bude Baron Harkonen, glavni negativac priče, koji ima za cilj uništenje kuće Atreid i prevlast na planeti Arakis.

Izvor: Warner Bros.

Dankan Ajdaho, koga igra Džejson Momoa, veliki je ratnik i desna ruka vojvode Leta. On je takođe i njegov izaslanik među Fremenima.

Izvor: Warner Bros.

Šansu da u filmu tumači Stilgara, gospodara fremenske zajednice Sič Tabr, dobio je proslavljeni španski glumac Havijer Bardem.

Izvor: Warner Bros.

Džoš Brolin se našao u ulozi Gurnija Haleka, važnog člana kuće Atreid, koji ima zadatak da Pola nauči da se bori. On je poznat i kao talentovan trubadur.

Izvor: A.V. Club