Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

ABBA objavljuje prvi album posle 40 godina!

AUTOR: CityMagazine 02 Sep, 2021
ABBA objavljuje prvi album posle 40 godina!

Skoro 40 godina nakon raspada grupe, članovi legendarnog švedskog pop sastava ABBA u novembru će objaviti novi album nakon tri godine rada u studiju.

Objavljivanje albuma pod nazivom Abba Voyage prethodiće „revolucionarnom” koncertu na kome će digitalni avatari pevati njihove kultne hitove poput Mamma Mia i Waterloo.

Abba-tare je kreirala kompanija za vizuelne efekte pod nazivom Industrial Lights and Magic čiji je osnivač tvorac Ratova zvezda Džordž Lukas.

„U početku su bile samo dve numere, a potom rekli: ‘Pa, možda bi trebalo da uradimo još neku’”, izjavio je Beni Anderson. Na kraju su snimili čak deset!

Prva numera, pod nazivom I Still Have Faith In You, predstavlja emotivnu klavirsku baladu koja na najbolji način dočarava međusobnu povezanost četiri člana ovog čuvenog benda.

„Kada je Beni odsvirao melodiju, znao sam da pesma mora da bude o nama”, izjavio je Bjorn Ulves objašnjavajući nastanak pesme.

„Ta pesma govori o tome koliko je nezamislivo to što smo postigli. Ni u najluđim snovima ne bismo pomislili da ćemo objaviti album nakon 40 godina i i dalje biti najbolji prijatelji, uživati u društvu jedni drugih i biti maksimalno odani jedni drugima. Ko je to još doživeo? Niko!”

Foto: Veronika Bleker

Ova numera pojaviće se na njihovom albumu Abba Voyage koji izlazi 5. novembra, a koji će pored njima svojstvenih pop songova sadržati i jednu božićnu numeru.

Izvor: BBC News

Naslovna fotografija: Getty Images