Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

E-play dobio nagradu za pesmu i hit godine

AUTOR: CityMagazine 01 Apr, 2021
E-play dobio nagradu za pesmu i hit godine

Jedina tv rok emisija Bunt, koja se emituje na RTS-u, ove godine dodelila je nagrade. Prvi dobitnik nagrade ove emisije za „Pesmu godine” je bend E-play, za pesmu Sloboda. Ova pesma je bila izabrana i za za hit godine „Top liste Bunt”, po izboru urednika. Pesma Sloboda, benda E-play je pesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i stoga što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija.

Urednica emisije Bunt dala je i svoj osvrt na 2020. godinu i samu dodelu nagrade: „U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog pandemije Covida-19 i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za pesmu godine pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi. Pesma Sloboda benda E-play se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te reči. Takođe, spot za ovu pesmu je proglašen i za Hit godine 2020. Top liste Bunt, po izboru urednika. Ova, da tako kažem dvostruka titula, nije slučajna jer je i album Sloboda jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji”, izjavila je Branka Glavonjić.

Ispred benda E-play basistkinja Maja Cvetković nije krila svoje oduševljenje i izjavila je: „Drago nam je da primetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada reši da nam dodeli nagradu za pesmu i hit godine.  Ova nagrada dolazi od jedine rok tv emisije i hvala im na tome. Dosta nagrada smo dobijali u karijeri ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata”.

Članovi benda E-play su bili veoma vredni tokom naleta pandemije, te su tako snimili i objavili spotove za sve preostale pesme sa petog studijskog albuma Sloboda (Long Play, 2018) – Uzmi mi sve, lyric video klip Japan, kao i već pomenuti spot Sloboda. Takođe su izdali i prvi live spot u karijeri za numeru Srešćemo se neki drugi put sa tog albuma, a spot obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu. Učestvovali su i na Eurosonic Noorderslag festivalu (ESNS) u Holandiji koji je ove godine održavan u digitalnom formatu, krajem januara. Fotografija na kojoj je Maja je deo izložbe muzičkih fotografija Marine Pešić pod nazivom Zvuk ženskog srca.

Naslovna fotografija: Danilo Mataruga