Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Najveći hitovi klasike i Holivuda“ u Novom Sadu i Beogradu

AUTOR: CityMagazine 04 Sep, 2021
„Najveći hitovi klasike i Holivuda“ u Novom Sadu i Beogradu

Simfonijski orkestar „Makris”, pod dirigentskom palicom Predraga Goste (SAD/Srbija) sa Tamarom Rađenović, sopranom (UK/Crna Gora) i solistkinjama Amaliom Miler (gitara), Anjom Petković i Lenom Lončar (violine) održaće Letnji gala koncert Najveći hitovi klasike i Holivuda u novosadskoj Sinagogi 4. septembra i Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 5. septembra 2021. Oba koncerta počinju u 20 časova.

U dve koncertne večeri publiku u Beogradu i Novom Sadu očekuje uzbudljiv i dinamičan program sa odabranim numerama klasične i operske muzike, a magiju letnjih noći upotpuniće hitovi iz holivudskih filmova Sever i jug, Deset zapovesti, Da Vinčijev kod, Gladijator i Povratak u budućnost.

Beograd ponovo dočekuje mladu divu, sopranistkinju Tamaru Rađenović, koja je na koncertu Amore per sempre u aprilu 2021. u Kolarčevoj zadužbini ispraćena ovacijama, sa čak tri bisa i impresivnim kritikama uglednih beogradskih kritičara.

Tamara Rađenović je na Kolarcu na najbolji način opravdala reči velike Monserat Kabalje, koja joj je predvidela planetarnu karijeru lirskog soprana. Čuvena diva je sa Tamarom Rađenović radila do kraja svog života, a mnogobrojni Tamarini nastupi u velikim svetskim dvoranama prenose emocije i ljubav utkane u višegodišnji rad sa španskom divom.

Tamara Rađenović

Na Letnjem gala koncertu Najveći hitovi klasike i Holivuda Rađenović će izvesti arije iz opera Šarla Gunoa Romeo i Julija i Faust, Pučinijeve La Boem, te Guastavinovu prelepu ariju La rosa y el sauce.

Muzičkom spektaklu doprineće Simfonijski orkestar „Makris”, dobitnik nagrade „Orkestar godine” od časopisa Muzika klasika, sa preko 60 muzičara, kojim će dirigovati čuveni dirigent bogate muzičke karijere Predrag Gosta, takođe miljenik beogradske, ali i novosadske publike.

Gostini koncerti ostavljaju veoma snažan utisak na publiku, a njegov talenat i energiju najbolje je opisao Kristijan Berzins, jedan od najvažnijih švajcarskih muzičkih kritičara koji je njegov nedavni operski nastup u Švajcarskoj ocenio sa pet zvezdica i napisao: „Gosta diriguje toliko dobro da ne možete a da ne poželite da i sami uđete u orkestarsku grupu”.

Magija prvog dela Letnjeg gala koncerta biće upotpunjena biserima klasičnog orkestarskog reperotara uz gitaristkinju Amaliu Miler i violinistkinje Anju Petković i Lenu Lončar, dok će u drugom delu orkestar „Makris” svirati muziku iz najvećih holivudskih filmova koji se još nisu izvodili kod nas.

Predrag Gosta

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca i preko sajta tickets.rs.

PROGRAM:

Hitovi operske muzike: 

 • Gounod: Je veux vivre, Julijina arija iz opere Roméo et Juliette
 • Puccini: Quando m’en vo’ soletta, Muzetina arija iz opere La Bohème
 • Gounod: Jewel Song (Ah, je ris de me voir), Margaritina arija iz opere Faust
 • Guastavino: La rosa y el sauce

Hitovi klasike:

 • J. Rodrigo: Concierto de Aranjuez
 • Čajkovski: Labudovo jezero
 • Massenet: Meditacija iz opere Thais
 • Elgar: Nimrod iz Enigma Variacija

Hitovi Holivuda:

 • B. Conti: Sever i jug
 • E. Bernstein: Deset zapovesti
 • H. Zimmer: Da Vinci Code i Gladiator
 • A. Silvestri: Povratak u budućnost