Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Pol Makartni izdaje knjigu o svojim pesmama

AUTOR: CityMagazine 25 Feb, 2021
Pol Makartni izdaje knjigu o svojim pesmama

Pol Makartni planira da izda memoare. To, međutim, neće biti tipična autobiografija jednog muzičara, već pre svega Makartnijev osvrt na njegove pesme koje mu najviše znače. Knjiga pod nazivom The Lyrics: 1956 to the Present sadrži dva toma i izaći će 2. novembra ove godine.

U ovim 960 strana dugim memoarima čitaoci će moći da se bliže upoznaju sa muzičkom karijerom ovog slavnog muzičara, njegovim procesom stvaranja muzike i detaljima o čak 154 njegove pesme. Među obuhvaćenim pesmama nalaze se one iz perioda dok je Makartni bio član Bitlsa i Vingsa, kao i one sa njegovih solo albuma.

Ako pazarite ovu knjigu, saznaćete kako su nastale pesme Let It Be, Yesterday, Mull of Kintyre i mnoge druge. Makartni u njoj takođe opisuje kako su ga inspirisali Džon Lenon, njegovi roditelji, Meri i Džim, njegova prva žena Linda Makartni, njegova sadašnja žena Nensi Makartni, ali i kraljica Elizabeta. On je u knjizi otkrio i da je na njega veoma uticala književnost, a pre svega Šekspir i Luis Kerol.

The Lyrics: 1956 to the Present još sadrži i Makartnijeve fotografije, umetničke slike i beleške koje je tokom godina pisao. Knjiga izlazi 2. novembra i možete je poručiti OVDE.

Izvor: Vulture