Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Rundek i Ekipa prvi put sviraju u Botaničkoj bašti!

AUTOR: CityMagazine 07 Jul, 2021
Rundek i Ekipa prvi put sviraju u Botaničkoj bašti!

Darko Rundek i njegova Ekipa nakon dve i po godine pauze vraćaju se u Beograd 23. i 24. avgusta koncertima u Botaničkoj bašti Jevremovac, jednom od najlepših gradskih prostora na otvorenom, gde će promovisati aktuelni album Brisani prostor.

Botanička bašta je dragulj Beograda sa preko 1300 vrsta bilja u otvorenom prostoru, od kojih treba istaći stare brestove, impozantna stabla kavkaskih zelkova, gorostasne hrastove lužnjake, prastare vrste sekvoja, žbunove Himalajskog biberovca i divne primerke Pančićeve omorike. A stihovi pesme Biljka raste, sa Brisanog prostora Rundeka i Ekipe, u jednom trenutku kažu: „Čitav sam život žudio biti jablan, biti čempres”.

Jedinstveni Jevremovac je, dakle, savršeno novo mesto za koncertni susret sa Rundekom, jednim od ekološki najs(a)vesnijih muzičara regiona i šire, koji neprekidno javno upozorava na brojne oblike uništavanja prirode, zalaže se za vegetarijansku ishranu i bori se protiv upotrebe plastičnih kesa, seče drveća i uništavanja planinskih reka izgradnjom mini hidrocentrala.

U tom duhu, na koncertu Rundeka & Ekipe u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše, običaj uspešno ustanovljen na prethodnom koncertnom druženju sa Beograđanima tokom manifestacije „Dani Darka Rundeka” u Domu omladine Beograda početkom 2019. godine. Čaše će biti deljene na ulazu na koncert i biće poklon svakom posetiocu.

Brisani prostor Rundeka & Ekipe, sastavljen od dva CD EP-ja sa po pet snažnih pesama, prvi je album posle Haustora na kom se pored Darkovih pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, ovaj put basiste Roka Crnića (Porto Morto). Sa Brisanog prostora (2020 Menart i Long Play) do sada su skinuti singlovi Unutarnji glas, Tko su svi ti ljudi, Mila i Voljeti stvarno.

U Botaničkoj bašti nas 23. i 24. avgusta s početkom od 19.30 časova očekuju Darko, Roko, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, bubnjar Silvio Bočić i perkusionista Miro Manojlović.

Ulaznice po ceni od 2.000 dinara se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima sistema Tickets kao i na sajtu www.tickets.rs.  

Rundek i Ekipa u Botaničkoj bašti

Takovska 34
23.Aug 2021
24.Aug 2021
Botanička bašta Jevremovac
2.000 RSD