Više druženja, a manje muke: Evo nekoliko načina da brzo i lako očistite rešetku za roštilj
Prava muka dolazi nakon celodnevnog roštiljanja i dobrog ručka, kada je po sredi čišćenje roštilja i priprema za sledeće korišćenje. Postoji nekoliko trikova koji će vam pružiti brzo i efikasno čišćenje rešetke za roštilj.
Uvek je bilo draže vreme provedeno u druženju nego u čišćenju i pripremi roštilja. Nekoliko jednostavnih trikova baziranih na sastojcima iz kuće pomoći će vam da roštilj zablista za kratko vreme, bez mnogo napora, piše klix.ba.
Soda bikarbona
Soda bikarbona prijatelj je svakog čišćenja. Jednostavno pomešajte sodu bikarbonu i vodu u razmeri 1 prema 3, zatim očistite rešetku sunđerom natopljenim ovom mešavinom.
Sirće i voda
Lakuću u čišćenju roštilja pruža i alkoholno sirće. Mešavina vode i sirćeta zajedno sa rešetkom od roštilja ubacite u džak za đubre i ostavite preko noći. Sledećeg dana, kada se masnoće razgrade, natopljenu rešetku isperite vodom.
Sirće i crveni luk
Upotreba ove metode najbolja je za električni roštilj. Zagrejan roštilj poprskajte sirćetom kako bi se mast što brže rastvorila. Nakon toga, masnoću uklonite crnim lukom, prevlačeći prepolovljenu glavicu crnog luka duž rešetke. Zgužvana aluminijumska folija vratiće sjaj vašem roštilju, nakon čega je neophodno da isperete vodom.