Hrabrost ili ludost? Evo kako izgleda Svetsko prvenstvo u jedenju koprive
Postavljen je novi rekord u konzumaciji sirovih kopriva na Svetskom prvenstvu u ovoj neobičnoj disciplini koje je održano prethodnog vikenda na farmi jabukovače u Vejtaunu u blizini engleskog grada Bridporta.
Tom Viler iz Londona pojeo je 25,4 metara lišća stabljike sirove koprive i tako oborio dosadašnji rekord u konzumiranju kopriva od 19,5 metara.
Braniteljica naslova u ženskoj konkurenciji Bet Hudžis zadržala je svoju titulu pojevši 19,5 metara lišća kopriva i tako oborila sopstveni rekord u konzumaciji te bodljikave biljke od prošle godine za 1,2 metara.
Svetsko prvenstvo u jedenju kopriva održava se od osamdesetih godina prošlog veka. Prvo se takmičenje održavalo u Maršvudu, ali kada je pab zatvoren prebačeno je na Dorset Nectar Cider farmu jabuka u Vejtaunu, piše Pun kufer.
Koprive i sok od jabuka
Na Svetskom prvenstvu ove godine je učestvovalo 30-ak osoba iz različitih krajeva sveta, uključujući Veliku Britaniju, Holandiju i Ameriku
Stabljike koprive se skupljaju i seku na komade dužine 2 stope ili 61 centimetar. Takmičari dobijaju jabukovaču koju mogu da piju dok skidaju listove koprive sa stabljike, ili mogu u nju da umočie svoj zeleni obrok pre nego što ga stave u usta.
Sok od jabuke navodno olakšava gutanje zelenih listova, ali i ublažava peckanje u ustima koje izaziva konzumacija kopriva.
Pobednik na takmičenju je ona osoba koja pojede najviše kopriva za 30 minuta.
Kako to izgleda kad se ljudi natječu u brzinskom jedenju koprive, pogledajte u YouTube videu kanala Holiday Addict.