• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
I dalje kuvate testeninu u vodi? Evo zašto je to greška
Foto: Anastasy Yarmolovich / Alamy / Alamy / Profimedia

I dalje kuvate testeninu u vodi? Evo zašto je to greška

Ivona Dubičanin
04.10.2023. 2 min Ishrana

Testenina je odavno osvojila svet, ukusna je, raznovrsna i pre svega spasitelj u vremenskoj stisci, jer se sprema veoma brzo. Ali, ako ih ipak kuvate u vodi, proverite zašto pravite „grešku”.

Uz veoma koristan trik u kuvanju, možete ih još brže pripremiti, ali i ukusnije.

Umesto da kuvate testeninu u vodi, sada možete u sosu. Ovo će vam uštedeti mnogo vremena – što je savršeno za one dane kada treba da pripremite nešto zaista brzo – a testenina će biti još bogatijeg ukusa.

Kuvajte u sosu od paradajza

Pripremite sve za sos – možete koristiti paradajz iz konzerve, dodati beli luk, maslinovo ulje, bosiljak i bilo šta drugo što biste inače koristili za pripremu domaćeg paradajz sosa. Na kraju dodajte malo vode i, naravno, testeninu. Pustite da provri, a zatim pustite da se kuva.

U početku će biti prilično vodenasta i neće izgledati baš ukusno, ali ne brinite, testenina će upiti vodu, ostavljajući vam gust sos (za ovo će se pobrinuti i skrob iz testenine) i zaista bogat ukus.

I još jedna dobra strana- uprljaćete samo jednu posudu.

Sos od parmezana i belog luka

Potrebno je: Jedan puter, 4 čena belog luka (sitno iseckanog), 2 šolje pilećeg temeljca, 1 šolja mleka, 220 g testenine (npr. fetučini), so i biber po ukusu, rendani parmezan (po ukusu), svež peršun.

Beli luk brzo propržite na puteru, zalijte temeljcem i mlekom, dodajte testeninu i posolite i pobiberite po ukusu. Pustite testeninu da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se testenina ne skuva po vašem ukusu. Na kraju umešajte parmezan i seckani peršun.

Pizza pasta

Potrebno je: Maslinovo ulje, kobasica, paprika, pire paradajz, origano, bosiljak, beli luk, testenina (npr. rotini), so i biber, mocarela i svež peršun.

Kobasicu (ili bilo koje drugo meso po želji) tanko iseckajte i brzo propržite, dodajte sitno iseckanu papriku, pržite minut-dva, pa sipajte paradajz, malo vode i na kraju u šerpu dodajte testeninu.

Kada testenina provri, smanjite vatru i kuvajte dok se testenina ne skuva. Na kraju umešajte mocarelu i seckani peršun.

Ali, ako imate malo više vremena i volje: stavite testeninu u posudu za pečenje, pospite mocarelom i malo sitno iseckane paprike i stavite u rernu na nekoliko minuta – da se sir otopi i malo pozlati. Možete pripremiti i bolonjez, sos od povrća, špagete karbonaru…, piše aktivni.si.

Podeli

Zaprati Autor

Ivona Dubičanin

Ostali članci

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?
Prethodni

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?

Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu
Sledeći

Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu

Sledeći
Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu
04.10.2023.

Nova Labello formula kombinuje efikasnost i prirodnost –vaša omiljena nega usana koja pazi i na životnu sredinu

Prethodni
03.10.2023.

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?

Matematički zadatak koji je podelio internet: Da li znate tačan odgovor?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine
    hajduk u beogradu
    100.000 gledalaca filma „Hajduk u Beogradu” za manje od 20 dana prikazivanja u bioskopima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖