Iva: Restoran u koji vredi doći ponovo
Ambijent je promišljeno sveden, a svaki tanjir i svaka posuda pažljivo odabrani. Sam meni donosi niz gastro dilema, kao i pregršt inspiracija za nove posete, a već doručak koji se služi tokom čitavog dana sa kombinacijama poput tri jaja u hrskavom testu, slatki ili slani uštipci i waffle sa neobičnim nadevima ili kremasta cicvara sa grilovanim miročkim sirom golica nepca.
Pileći konsome sa čajem, pa potom aromatičan sir iz peći sa slačicom i medom serviran sa slatkim od smokava i grilovanim orasima ubedljivo su najavili rapsodiju moćnih ukusa. Selekcija savršenih zapečenih hlebova kao pratnja, pa promišljanje da li se odlučiti za đubek ili neki od patea, možda hrskave rolnice od heljdinog brašna ili kuglice od prosa, kozji sir ili patlidžan sa ćumura u hrskavoj opni… dalje raspaljuju maštu.
A onda sledi glavni deo u kome smo probali savršeno mekani karamelizovan svinjski vrat sa čipsom i kremom od celera i koštanom redukcijom, te više nego obilnu simfoniju ukusa gde je sočna jagnjetina stigla u pratnji pečenog povrća, karamelizovanog luka, ruske salate i hrskavog urnebesa. Tu su i juneća pljeskavica uz sir iz mjeha, juneći rep uz domaće njoke sa telećim mozgom, a posebnu pažnju privlači odeljak „brza hrana“ u kome su favoriti čupkano buša meso, mangulica i juneći jezik, efektno servirani u formi „sendviča“.
Fino spuštanje dolazi kroz nežne domaće njoke sa brašnom od koštica šljive, poslužene sa mariniranim suvim šljivama, prezlama, kremom i sladoledom, a za obavezan sledeći put ostaju neobični tartovi i zapečene palačinke. Cene koje će vas vrlo prijatno iznenaditi, ukusi koji će razigrati sva čula, uzbudljiv gastro koncept koji vas nikako neće ostaviti ravnodušnim, jednom rečju: restoran koji na meniju pruža toliko povoda da se vratite i opet i još jednom, a to je sve ređe i ređe. Sve pohvale i sve preporuke!