Kuvari otkrili kako da prepoznate loš restoran: Ako ima veliku ponudu hrane i tepih, bežite
Kuvari znaju kako da prepoznaju dobru konkurenciju, pa su podelili nekoliko trikova pomoću kojih možete prepoznati dobar restoran bez greške.
Korisnik Reddita upitao je kuvare na koje stvari bi gosti trebalo da obrate pažnju kako bi dobro procenili restoran. Odgovori su bili velikodušni, pa su mnogi podelili svoja mišljenja, među kojima se pronašlo i nekoliko kuvara, piše folder.dnevnik.hr.
Neki od saveta:
- “Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako soetite kiseli miris ili miris dezinfekcionog sredstva, izbegavatjte restoran!”
- “Možda deluje nasumično, ali ako restoran ima akvarijum, dobro ga pogledajte. Ako je čisto, znači da je i kuhinja čista.”
- “Prljav toalet znači prljav pod i prljavu kuhinju.”
- “Velika ponuda znači da je hrana ili zamrznuta, prethodno kuvana ili podgrejana. U svakom slučaju – nije sveže.”
- “Tepih je loš znak. Smanjuje buku i nije klizav, ali je jedna od najodvratnijih stvari koje sam video u restoranu. Samo minimalna higijena se može postići usisivačem.”
- “Hleb je važan. Mora biti dobrog kvaliteta. Ako ne mogu da naprave kvalitetan hleb, ne mgu ni drugu hranu.”
- “Ako osetite jaku morsku hranu, to znači da nije sveža. Sveža morska hrana nema jak miris, vremenom se razvija.”
- “Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjirima – bežite!”
- “Ako čujete preporuku za restoran gde je najlepši pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negde gde je veličanstven pogled, hrana je bila preskupa i loša.”
- “Znate da ste u lošem restoranu ako vas niko ne dočeka pri ulasku i izbegava da vas pogleda u oči.”
- “Nemoguće je da bife zadovolji higijenske standarde, ma koliko se vlasnici trudili. Bilo da se radi o salatama, desertima, predjelima ili bilo kojoj vrsti hrane u velikim posudama kojima ima pristup veliki broj ljudi.”
- “Generične slike na meniju su znak lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo.”